Издвајамо Србија

Нови шокантан ултиматум стиже са ЗАПАДА: СРБИЈА МОРА ДА СЕ ОДРЕКНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

ЕУ и САД траже да Београд и Бањалука укину споразум о специјалним паралелним везама који је на снази већ 11 година… Циљ је да БиХ, заједно са РС, што пре уђе НАТО пакт.

Вашингтон и Брисел припремају финалну уцену за Србију и Републику Српску! Западни моћници затражиће од Београда и Бањалуке да под хитно раскину споразум о специјалним паралелним везама који је на снази већ 11 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Циљ САД и ЕУ јесте да БиХ, заједно са РС, што пре увуку у НАТО пакт и у тој намери им јако сметају блиски односи српског ентитета са матицом.

Све ово тврде стручњаци Међународног института за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС), чије је седиште у Љубљани.

Мир робља и гробља
Мир који нам Брисел и Вашингтон нуде јесте мир робља и гробља
Владан Глишић, шеф Народне мреже.

Они истичу да је недавна посета македонског премијера Зорана Заева Сарајеву „последњи сигнал“ Александру Вучићу да добровољно подржи чланство БиХ у НАТО. У анализи објављеној под насловом; „Дух Заева и Македоније шири се БиХ и регионом“, аналитичари пишу да је на делу политичка освета Србији због њених одличних односа са Русијом.

‘Моделирање Дејтона’

Према сазнањима ИФИМЕС, Брисел и Вашингтон већ раде на променама Дејтонског споразума.

„Посета Заева БиХ можда је и последњи сигнал Вучићу да подржи пут Македоније и БиХ према чланству у ЕУ и НАТО. Према поузданим информацијама у Бриселу и Вашингтону, већ се припремају одређене одлуке које су усмерене на моделирање Дејтона, посебно када су у питању паралелне специјалне везе држава потписница Дејтонског споразума и њихово укидање.

Реч је о једностраном одрицању појединих држава од паралелних веза. Одлуке су донете превасходно због Србије и њеног отклона према НАТО и политичке везаности са Русијом“, пише у анализи, додајући да међународна заједница сматра да је Србија „сфера руског утицаја“ кроз Организацију колективне безбедности (ОДКБ) у којој је посматрач.

У Влади Србије нису желели да коментаришу ове наводе. Генерал Божидар Делић, с друге стране, истиче да никада ништа добро не можемо очекивати од Брисела и Вашингтона.

– Сада нам преостаје само да као гарант Дејтона бранимо Републику Српску. Бањалука би морала да тражи дипломатску, али и сваку другу заштиту од Русије и Кине. Долазе јако тешки дани за Србе, али и друге православне Словене на Балкану и морамо бити сложнији него икада. Заблуда звана ЕУ већ је направила много штете Србији и крајње је време да се отрезнимо… – апелује Делић.

Лидер „Народне мреже“ Владан Глишић каже да је Зоран Заев својом прошиптарском политиком Македонију прикључио фронту којем већ припадају Хашим Тачи, Еди Рама, Бакир Изетбеговић и Мило Ђукановић.

Бројка
26. септембра потписан је споразум о успостављању специјалних веза Србије и РС.

– Пронатовска политика свих њих изразито је антисрпска. Они чине обруч непријатеља који се око нас све више и све јаче стеже. Мир који нам Брисел и Вашингтон нуде јесте ‘мир робља и гробља’. Русија је наша једина нада… – наглашава Глишић.

Уцене и обећања

И Љубан Каран, бивши потпуковник КОС, каже да је Запад активно укључио македонску владу у перфидно подривање српских интереса на Балкану.

– Наступи Албанаца, Хрвата и Бошњака против Срба и Србије јесу потпуно синхронизовани. Основни правци њихових удара јесу Дејтонски споразум и Резолуција СБ УН 1244. Покушаће да уценама и обећањима Србију и РС увуку у НАТО, чиме бисмо изгубили подршку Русије. Не смемо дозволити ни промену зареза у тим документима. Треба издржати притиске и не наседати на обећања. У супротном, проћи ћемо као Македонија… – закључује Каран.

 

Извор: M. Dobromirović / informer.rs