Издвајамо Регион

НОВИ СКАНДАЛ ТРЕСЕ БИХ: Борац из Бањалуке ће бити кажњен због пуштања песме „Марш на Дрину““! (ВИДЕО)

Фудбалски клуб Борац из Бањалуке биће кажњен због песме „Марш на Дрину“ која је била пуштена на разгласу пре почетка утакмице против Сарајева.

Дерби 6. кола Премијер лиге БиХ у Бања Луци, између Борца и Сарајева, донео је много тензије. После меча, који је завршен резултатом 1:1, у жижи јавности је било оно што се десило непосредно пре почетка утакмице, док су се играчи два тима загревали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, пуштање песме “Марш на Дрину“ пре почетка утакмице са разгласа Градског стадиона у Бањалуци изазвало је много полемике, а медији из Сарајева су то означили као скандал.

Иако је песма настала још током Првог светског рата у борбама Срба за слободу од Аустроугара, медији у Сарајеву то карактеришу као песму уперену против муслиманског народа у Босни, те напомињу да се песма користила и током рата у Босни деведесетих година, као и да је наводно пуштана и у Сребреници.

Оно што је још невероватније је да ће Борац бити кажњен због пуштања ове песме са разгласа, а то је за Аваз потврђено из Фудбалског савеза БиХ.

– Делегат сусрета Давор Ристовић из Источног Сарајева у свом извештају је навео шта се све дешавало на стадиону, а између осталог, и да је с разгласа пуштена спорна песма. Случај ће преузети прво Такмичарска комисија, која ће проследити Дисциплинској комисија. Она доноси одлуку о казни, а Фудбалски клуб Борац за овај пропуст ће сигурно бити санкционисан – наведено је из ФС БиХ.

 

Извор: avaz.ba