loading...
Србија

Нови циљ ЕУ: Издваја МИЛИОНЕ за промоцију европских интеграција на теритотији НАШЕ земље!

Реализацијом програма ће се бавити већ актуелни културни центри Европске уније у Београду и Приштини.

 

Европска унија ће издвојити више од два милиона евра за информативну кампању у Србији и на КиМ, са циљем да ојача подршку европским интеграцијама међу локалним становништвом.

АПСОЛУТНИ ХИТ! РУСИЈА ВИШЕ НИЈЕ ДОБРОДОШЛА У НАТО: Овако нешто могу да одвале само Амери!

Европска унија намерава да издвоји више од два милиона евра за промоцију идеје европских интеграција на територији Србије и КиМ. За информативну кампању на КиМ ЕУ је спремна да потроши 900 хиљада евра, а у Србији 1,37 милиона евра.

Како се наводи у документацији Европске комисије са којом је упозната телевизија РТ, реализацијом програма ће се бавити већ актуелни културни центри Европске уније у Београду и Приштини, као и у другим градовима. Сами центри су основани “ради повећања информисаности” становништва о Европској и њеним задацима.

– Циљ пројекта је проширење знања и разумевања политике Европске уније међу локалним становништвом, да се упознају са њеним циљевима, приоритетима, институцијама, програма и перспектива, као и разбијање митова и заблуда о процесу ступања у ЕУ – наводи се на тендеру пројекта орјентисаном ка Косову.

Пројекат предвиђа одржавање разноврсних информативних и комуникационих догађаја, укључујући издавање чланака на локалним језицима, привлачење корисника на друштвене мреже, јавних догађаја и тематских дана за грађане, као и производњу промотивног материјала којим се промовишу европске интеграције.

Како се наводи, коначни циљ овакве делатности је “јачање подршке европским интеграцијама међу становницима”. За припрему програма Европске комисије траже се кандидати са одговарајућим искуством у сфери јавних комуникација. Осим тога, како се наводи на сајту информативног и културног центра ЕУ на КиМ, за грађане републике који желе више да знају о ЕУ вец́ су организоване компјутерске зоне, где сви који желе могу да добију информације.

Политиколог Владимир Брутер сматра шансу за улазак Србије и КиМ у ЕУ у блиској будућности минималном.

– И у Србији, и на КиМ добро знају шта је ЕУ – она се налази на 10.000 километара – наводи експерт.

БРИСЕЛ ПОСТАВЉА РИГОРОЗНЕ УСЛОВЕ БЕОГРАДУ Унија спрема удар на Србију!

Зато је мишљење грађана засновано на сопственом искуство са путовања и разговорима са становницима држава ЕУ.

Према речима политиколога, уз помоћ финансирања нове информативне кампање ЕУ покушавају да реше важан проблем – статус Косова.

– ЕУ желе напокон да реше питање коме припада КиМ и желе да спонзоришу оне људе у Србији који се залажу за коначно решење проблема – навео је експерт.

 

Извор: Srbija Danas / rs.sputniknews.com

 

Бонус видео: