Издвајамо Православље

НОВО ЧУДО СВЕТОГ ВАСИЛИЈА! РУСКИ ГЛУМАЦ: Молили смо се српском свецу и десило се чудо, добили смо сина и назвали га..

Наследнику сам дао име Василије по Василију Острошком, коме смо се моја жена и ја под Острогом молили, каже звезда Бјелине серије „Сенке над Балканом“

Руска глумачка звезда Александар Галибин (63), који је на овогодишњим Филмским сусретима добио награду за животно дело, каже за Курир да му је тумачење улогегенерала Врангела у серији Драгана Бјелогрлића „Сенке над Балканом“ била велика част, да је пријатељство наших народа нераскидиво.

Александар Галибин (Фото: Јутјуб)
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми смо пре свега православна браћа, руски и српски народ вежу нераскидиве везе, поштујемо се и ценимо једне друге. Кроз историју Срби и Руси су помагали једни другима. У генетици нам је записано да се држимо за руке и волимо једни друге. Свог сина сам назвао Василије по Василију Острошком, коме смо се моја жена и ја под Острогом молили. И пре три године дао нам је наследника. Сада смо ишли поново у тај манастир да му захвалимо. Сада смо такорећи у сродству – каже Галибин, који носи и звање заслуженог уметника Руске Федерације.

Иако иза себе има више од 70 улога само у филмовима, али и безброј серија и позоришних представа, Галибин наглашава да је за њега искуство снимања у Србију било изузетно „драгоцено и судбоносно“, а да се у нашој земљи осећа као код куће.

– За мене је била велика част глумити Врангела, који је био фасцинантна и грандиозна личност, он је много волео Србију и помагао вашем народу и краљу, и иако је умро у Бриселу, захтевао је да се сахрани у Београду, у Цркви Свете Тројице на Ташмајдану. Сматрам да сам имао и велику срећу у животу што сам сарађивао с Драганом Бјелогрлићем, који је генијалан, и свим тим сјајним српским глумцима. Серија је фантастична, динамична, држи пажњу и учинићу све што је у мојој моћи да се прикаже на руској националној телевизији како би је и код нас видело што више људи – каже чувени глумац и додаје да би се увек поново вратио и глумио у Србији.

Иако је одушевљен нашом храном и природом, каже да су ипак најдражи људи. На Филмским сусретима добио је награду за животно дело, а одатле носи само најлепше импресије.

– Фестивал је јединствен у целој Европи! Публика је била невероватна, није могло да се нађе место, а чак сам видео и људе који су дошли са бебама. Владала је једна празнична атмосфера пуна доброте, загрљаја и пољубаца. Уз награду за животно дело поклонили су ми уникатан крст, који је ручно рађен, и бићу поносан и захвалан за то цео свој живот – закључује Галибин.

Пробој Срба у Русији
БОСИЉЧИЋ И БИКОВИЋ СУ ВЕЋ РУСКИ ГЛУМЦИ

За Милоша Биковића и Ивана Босиљчића, који су направили пробој и на руском тржишту, Александар Галибин каже да је њихов таленат „ослепљујућ“ и да их је тамо публика прихватила као своје.
– Кустурица је већ дуго веома познат у Русији, а драго ми је да све више српских глумаца долази да ради код нас и што имају успеха – констатује Галибин.
Извор: Курир / Јелена Пронић

БОНУС ВИДЕО