Србија

ОДЕ И РАШКА (САНЏАК): Вучић најављује дијалог и са Бошњацима

Вероватно сте приметили да је Драган Ј. Вучићевић проредио своје катаклизмичне наступе на Пинку и у јавности уопште. Као да се помало уморио од толике бриге за Вучића, коме сасвим добро иде и без њега. И Жељко Митровић смањио је продуктивност у штанцовању својих отворених писама, као да се и он уморио. Али, Вучић, богами, не посустаје. И вечерас нам се обратио, да се дојасни и појасни. Са Пинка, наравно.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Крајеви се потроше,
Почеци увек трају.
Почетак – ето шта је на крају!
Душко Радовић – „Шта је на крају“

Вероватно сте приметили да је Драган Ј. Вучићевић проредио своје катаклизмичне наступе на Пинку и у јавности уопште. Као да се помало уморио од толике бриге за Вучића, коме сасвим добро иде и без њега. И Жељко Митровић смањио је продуктивност у штанцовању својих отворених писама, као да се и он уморио. Али, Вучић, богами, не посустаје. И вечерас нам се обратио, да се дојасни и појасни. Са Пинка, наравно.

Прво је давно најављену просечну плату од 500 евра поново одложио, овога пута за крај 2018-те, затим је пророковао златно доба града Ниша за тачно годину дана од његовог вечерашњег бечења у камеру, да би се на крају посветио “унутрашњем дијалогу” о Косову. И то озбиљно. Толико озбиљно да је свакоме ко је имао стрпљења да саслуша његове испразне политикантске фразе која једну другу потиру постало јасно да:

Вучић или заиста не зна о чему говори,
или намерно користи толико лажи, глупости и нелогичности да паралише критичку свест слушаоца за главне поруке које одашиље
Но, ова скица неће се тиме бавити. Не зато што то није важно или зато што се тиме сада сви баве, већ зато што нам је Вучић вечерас, намерно или нехотице, открио шта нас чека после краја “унутрашњег дијалога” о Косову!

 ВАТИКАН ДЕ ФАКТО ПРИЗНАО КОСОВО!

„Остаје нам још битан однос са Бошњацима. Све остало ћемо држати под контролом”(1), поручио нам је Вучић, готово цинично, са омиљене му телевизије за саопштавање својих “тешких одлука”.

Дакле, када са Албанцима направимо “осовину мира”(2) тако што ћемо им предати Косово и Метохију, није готово. То је само основ за нови почетак. Прелазимо на уређивање односа са Бошњацима. „Почетак, ето шта је на крају“, што би рекао бесмртни Душко Радовић. А затим долазе и остали Вучићеви дугови који су цена његове власти…

Овакав расплет најавио сам у свом тексту “Муслимански вектор Вучићеве изборне победе”(3), који је ФСК објавио 03.05.2017. године, и у коме сам анализирао неминовне последице Вучићеве изборне победе у Рашкој области и другим регионима у којима живи Бошњачко становништво. Мото те анализе била је изјава Муамера Зукорлића:

“Да поједноставним, Бошњаци су урадили свој део посла и сада очекују од изабраног председника Вучића и његове политике да одради други део посла.(4)

Па, када сам цитирао Зукорлића, могу ваљда и себе:

“Прочитајте добро горњу реченицу Муамера Зукорлића … Прочитајте је више пута. Промислите је. И добро, добро, запамтите! Да не будете изненађени када нам њено значење експлодира у национално лице, односно када један од рачуна Вучићеве победе, ускоро, стигне на наплату.”(5)

И ето, стигло је. Вучић нам управо то најављује. Нови дијалог. Са Бошњацима. Како ће он бити завршен, ако се не пробудимо, пише Вам у поменутом тексту, нећу више да се само-цитирам иоз пристојности. Али, када Вучић буде порекао то што тамо пише, сетите се да је порекао и да ће се кандидовати за председника, као и пре пар дана да неће у НАТО, а да је само два дана касније у медијима осванула вест да ће НАТО следеће године одржати прву војну вежбу у Србији.

Да се вратимо најави “дијалога” са Бошњацима у Србији. У том смислу не заборавимо да је Вучић био тачка уједињења три посвађана бошњачка лидера Љајића, Угљанина и Зукорлића, и да су сада сва тројица на државном буџету, уз додатне привилегије, попут посебне владине уредбе за Зурорлићев “универзитет”, на коме се вежба стрељаштво итд.

Од Вучићевог избора за председника десила се још једна битна ствар. Љајић и Угљанин, после више година политичких сукобљавања, обновили су коалицију својих странака на локалном нивоу!

Оне који су заборавили подсетићу да су њих двојица, обојица директни ученици Алије Изетбеговића, били организатори нелегалног референдума о аутономији “Санџака” од 25. до 27. октобра 1991. године, а да је Љајић био његов оперативни извршилац на терену, будући да се Угљанин, због потернице српских власти тада налазио у Турској. Расим Љајић, који је једини човек који је био члан свих пост-петооктобарских влада у Србији никада се званично није оградио својих тадашњих активности на референдуму, нити његових резултата, док се Угљанин на њих позива готово у сваком свом наступу. Крајем 2016. године Бошњачко национално веће, које се финансира буџетом Републике Србије и на чијем је Угљанин челу, “упутило је честитке грађанима Санџака поводом 25. годишњице референдума о аутономији Санџака”(6), при томе посебно наглашавајући да је “Бошњачко национално вијеће (БНВ), као заступничко тијело Бошњака у Србији, прошле године, на 24. годишњицу референдума, 25. 26. и 27. октобар прогласило за дане од посебног значаја за Бошњаке у част референдума о аутономији Санџака из октобра 1991. године”.

Треба ли да наглашавам да нико из редова српске власти није реаговао на ово отворено залагање за подривање суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије. А Вучић је био свемогући председник владе. О Аћиф-ефендији, од Хитлера одликованом фашисти и српском кољачу, који нам се са спомен плоче још увек руга из центра Новог Пазара да и не говорим…

О чему да причамо, Вучићу, ако после Косова иде “Санџак”, па Војводина, па разграничење са Хрватском, па …?! И са ким? Са Јеленом Милић и Соњом Бисерко? Са Аном Брнабић? Или са оним главатим масоном који је запосео САНУ?!

Истина, можда би народ, овакав каквим сте га направили медијским силовањем, и пристао за тај “дијалог” за под крушку, али види да сте и крушке већ омлатили. А празно дрво не бива…

 

Извор: fsksrb.ru