Издвајамо Спорт

ОН ЈЕ НОВО ПОЈАЧАЊЕ ЗВЕЗДЕ А ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ О ЊЕМУ: Живот му је висио о концу, али је после тога нашао срећу

Много тога је везиста претурио преко главе пред долазак у Звезду

Ненад Крстичић ново је појачање Црвене звезде, а навијачи су можда и заборавили да се ради о момку иза ког је бурна прошлост.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Крстичић је централни везиста, каријеру је почео у ОФК Београду и у сезони 2007/2008. сјајне партије препоручиле су га италијанској Сампдорији.

У децембру 2008. је доживео повреду колена и отишао је на операцију, али су почели да се јављају болови у стомаку. Лекари у Србији, где је био током одмора, нису могли да установе разлог.

Тек после позива доктора из Италије установљено је малигно обољење крвних зрнаца, лекари су му чак давали још 48 сати живота, али је Крстичић терапијама и лечењем успео да оздрави.

– Мени је доста помогло то што тада нисам знао италијански језик па нисам разумео лекаре шта причају и колико је моја болест озбиљна. Мислио сам у глави да то није ништа страшно, да ћу ускоро почети да тренирам. Али, онда, полако сам почео да капирам ситуацију – рекао је пре неколико година Крстичић, и наставио.

– Мислим да би ме паника ухватила да сам знао одмах о чему се ради а радило се о томе да су ми лекари давали 48 сати живота! Сигурно бих другачије било да сам то знао али ја сам размишљао позитивно и успео сам да изађем јачи из свега тога и једва сам чекао да се вратим јер је била прича да нећу моћи више никада да тренирам.

Уследиле су две године паузе због болести, али је Крстичић деби дочекао у Лиги Европе 2010. против Дебрецина.

https://youtu.be/0NkanWVijmQ

Нажалост, дочекало га је и испадање клуба у Серију Б, где је одиграо 13 утакмица, а у Серији А гол првенац забележио је у децембру 2012. против Фјорентине.

Касније је продужио уговор до 2017. године, али је имао позајмицу у Болоњу и одлазак у Алавес где се није најбоље снашао.

Ипак, најдирљивије тренутке доживео је када га је Синиша Михајловић позвао у репрезентацију.

– Позив у репрезентацију је изненађење за мене, јер сам већ ишао да извадим визу за Енглеску, да бих играо за младу селекцију. Међутим, кад сам био на тренингу, тренер је зауставио рад и позвао све играче да се окупе. Нисмо знали о чему се ради и да ли је неки проблем а онда је саопштио да сам позван за А тим и ја сам остао у чуду. Остварио ми се дечачки сан.

Још један тренутак био је прилично упечатљив за Крстичића. По опоравку, заиграо је у јуну 2010. против Милана на 48. турниру мађих селекција „Ђакино Факети“ и дао гол за пролаз Сампдорије у 108. минуту.

После тога, Крстичић се захвалио саиграчима и тадашњој девојци.

– Хвала и мојој девојци Андреи, клупским докторима и професору Балдарију јер без свих њих не бих могао да се радујем овом голу и нашим шансама у полуфиналу. До другог полувремена и мог уласка у игру, можда то сада звучи лако рећи, ни са клупе нисам мислио да ћемо изгубити иако смо два гола примили прилично наивно.

– Знао сам да овај тим има потенцијал да преокрене резултат а веру ни овога пута нисам губио – рекао је Крстичић, који се сада скрасио у „брачној луци“.

Оженио је бившу супругу Данила Анђушића, Јелену Јовановић, у коју се заљубио на први поглед. Са њом има сина Андреја, за ког је навео да га неће „форсирати“ да крене очевим стопама у фудбалским водама.

 

Извор: Телеграф.рс