Издвајамо Србија

ОПЕТ МЕЊАЈУ ЗАКОН О САОБРАЋАЈУ: Возачи пазите, више нећете смети да радите ништа од овога!

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је данас да ће се измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја, које ће између осталог увести и пооштравање ограничења дозвољене количине алкохола у крви на 0,2 промила, за 15-ак дана наћи пред владом, а за месец или два ући у скупштинску процедуру.

„Хоћемо да људи постану свесни да уопште не конзумирају алкохол и да тиме погоршавају и своју и безбедност других учесника у саобраћају“, рекао је Стефановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим тих измена, заком ће бити предвиђено и пооштравање казне за возаче који „насилнички возе“, односно који возе са прекорачењем брзине са више од 90 километара у граду, преко 220 километара на сат на аутопуту, претичу преко пуне линије…

Добро се неће провести ни они који јурцају поред школа. Како је министар Стефановић најавио, од краја августа и током целог септембра биће појачана контрола саобраћаја поред школа.

Он је рекао да ће полиција упозоравати све возаче како да возе и кажњаваће их, а разноврсним активностима МУП ће покушати и да утиче да возачи да схвате „важност живота наше деце“.

Министар је рекао и да је то Министарство иницирало пилот пројекат, заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, током којег ће ученици четвртог и шестог разреда основних школа учити о безбедности у саобраћају, безбедности на интернету, али и вршњачком насиљу, заштити од пожара, земљоитреса и уопште о раду полиције.

„Битно је да кроз едукативни рад укажемо деци шта их чека на путевима и уопште. То је комплексан рад и очекујем да ће и наставници и родитељи схватити зашто је то важно и да деца буду безбедна“, рекао је Стефановић.

 

Извор: Курир.рс