loading...
Издвајамо Србија

Поклања малине народу, не да их лоповима по цени од 120 динара!

Угледни паор из Остојићева Миодраг Грбин разгласио је по селу да нуди бесплатно малине онима који хоће да дођу на њиву и уберу их.

Грбин каже да се на тај корак решио, јер ценом од 120 динара не може да покрије ни наднице за бераче.

„Пре две године започели смо садњу малина сорте „полана“. Данас 11 чланова нашег удружења располаже са више од шест хектара малињака. Ова сорта изузетно успева у Војводини, где је има на око 1.000 хектара. Све анализе показују да је она са овог поднебља квалитетнија него у Пољској, јер имамо више сунчаних дана, воду и добро земљиште. Међутим, даљој експанзији највећа препрека је цена коју нуде хладњачари“, прича Миодраг, који је обуставио даљу бербу.

„Испоручио сам две туре малина хладњачи и утврдио да бележим губитак, јер у цену не можемо да уклопимо надние берача. Цена је 120 динара за прву класу, а надница за бераче је 1.500. Сваки од њих треба да набере 12,5 килограма само за надницу, а неки наберу и мање. Нудио сам да раде за 60 динара за килограм, да поделимо зараду, иако је мој удео знатно већи, али они то не прихватају, па сам позвао све који желе да се засладе квалитетним малинама да беру и носе бесплатно својим кућама“, огорчен је Грбин, који је само у саднице уложио 300.000 динара.

Курир / Блиц

loading...