loading...
Србија

ПОЛИЦИЈА ИСТРАЖУЈЕ НЕСТАНАК ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА! Дачић сумња на досовски режим!

Фото: Јутјуб

Полиција истражује шта се догодило са ориганалним документом Дејтонског споразума у Србији, ко је крив за његов нестанак и да ли иза свега стоји немар или можда намера, пише Српски телеграф.

 

Лист се позива на извор из полиције који је рекао да се ради о документу од државног значаја и да је важно све разјаснити.

Шеф дипломатије Ивица Дачић изјавио је пре два дана за тај лист да Србија нема оригинал Дејтонског споразума, а да је после 5. октобра 2000. године нестао и папир на којем је Ричарад Холбрук потписао да Американци никада неће признати независност Косова.

Због чега се америчка војска налази на српским границама?

– Уништен и изгубљен је и оригинални примерак Дејтонског споразума – открио је Дачић, који је истраживао како су нестали споразуми који су за Србију и данас од кључне важности.

– Сви се праве блесави кад их питам, а незамисливо је да Србија нема сачуван примерак Дејтонског споразума. Сви Милошевићеви сарадници тврде, а његова секретарица се куне да је Милошевић звао и да јој је дао папир на коме је Холбрук, тадашњи главни преговарач између Запада и Србије и амерички изасланик, потписао Милошевићу (током преговора 1998. и 1999) да Америка никада неће признати независност Косова – каже Дачић.

Према његовим речима, тај папир је нестао, јер је све опљачкано.

– Нема ни тог папира, они су, бре, све опљачкали. Кад су хапсили Слобу, ништа није остало – навео је Дачић.

 

Извор: Tanjug

loading...