Издвајамо Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: “Ауто-пут Шабац-Лозница – можемо ми то”

Лозница — Председник Србије Александар Вучић изјавио је да постоји прорачун колико би нас коштала изградња регионалног ауто-пута од Шапца до Лознице.

“Ми смо рачунали, ако буде шнел штрасе или брза саобраћајница у две траке, то је 75 до 90 милиона евра. Радимо на томе, тражимо начин финансирања, да нам то не оде одмах све у јавни дуг, имаћемо мањих проблема са експропријацијом, али мислим да то можемо да завршимо”, казао је Вучић новинарима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је изјавио да се нада да ће бити више овако лепих путева као што је Ваљево – Осечина.

Вучић је рекао да у том крају осим регионалног аутопута треба да изгадити и споредне путеве како и мања места била добро повезана.

Вучић је навео да је велики проблем незапослености у Лозници, у којој је без посла 14.900 људи.

“То је чак више незапослених него у Краљеву, које има 25.000 људи више. Тешка је ситуација у западној Србији, после завршавања Крушевца, Краљева и још једну велику ствар за Крагујевац имамо, окрећемо се западу Србије”, казао је српски председник.

Истиче да у Осечини и Пецкој живе вредни људи који су без помоћи државе направили добре резултате и упркос сиромаштву лепо уредили своје куће и дворишта.

Вучић каже да је разговарао са домаћинима тог краја о томе како да се производнај шљиве још унапреди, али и како да се развију прерађивачки капацитети.

Вучић је питање која му је шљива најукуснија Пожегача, Стенлејка или Чачанка, рекао да је Пожегачка најслађа.

 

Извор: Б92 / Танјуг