Русија Србија

Путин ускоро долази у Србију заједно са Сергејем Шојгуом?!

Министар одбране Србије Александар Вулин током посете Москви предао је колеги Сергеју Шојгуу и председнику Русије Владимиру Путину позив на манифестацију поводом сећања на Први и Други светски рат.

– Предао сам поздрав врховног команданта и председника Александра Вучића и позив његовом колеги Владимиру Путину да заједно с њим наредне године обележи стогодишњицу пробоја Солунског фронта, када смо се заједно борили и побеђивали. У име врховног команданта и председника Александра Вучића позвао сам министра Шојгуа да присуствује годишњици ослобођења Београда 20. октобра – цитира Вулина руско Министарство одбране.

Министар је додао да је сигуран да ће се наставити „узајамно корисна билатерална сарадња Русије и Србије“ која је одређена документом о стратешком партнерству двеју држава. Шеф српског војног ресора изјавио је да не планира да ступа „ни у НАТО ни у ОДКБ нити у било који други војни савез“.
Вулин је у петак и суботу био у дводневној посети Русији, где је имао састанак са Шојгуом. Српски министар је присуствовао церемонији затварања Међународних војних игара 2017, у којима је српски тим учествовао у такмичењима „Тенковски биатлон“ и „Пољска кухиња“.

Извор: Srbija Danas/ rs.sputniknews.com