Издвајамо Србија

Рада Манојловић жестоко одбрусила Глоговцу због напада на Цецу и естраду, па поменула и покојног Бату Живојиновића! (ВИДЕО)

Након интервјуа и јаких речи српског глумца на рачун естраде, Рада Манојловић је на прилично оштар начин дала своје мишљење

Интервју Небојше Глоговца за босански магазин „Дани“ у читавом региону изазвао је огромну пажњу, а међу певачима право негодовање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поменути интервју покренуо је лавину коментара, што на друштвеним мрежама, што на порталима, што усмено међу људима, понајвише због тога што је Небојша изнео свој став о Цеци Ражнатовић и томе шта она представља народу.

Подсетимо, Небојша је изјавио ово:

– Имали смо невероватну срећу да до нас, након толико времена, стигне та генијална Шекспирова драма. Баш тако ће, претпостављам, за сто и кусур година генерације имати срећу да до њих, уместо свирке неког талентованог клинца који на клавиру данас разваљује Рахмањинова, дође Цеца. Јер Цеца је Шекспир данашњице – изјавио је Глоговац, који је на констатацију новинарке Тамаре Никчевић да тако поређење делује депримирајуће, узвратио речима:

– Не, није депримирајуће… То је реалност: гомилање слика које су протеклих деценија доминантно експлоатисане. Како од медија, тако од државе и политичара. Цеца је симбол времена, јунак нашег доба. Она је српска мајка, еј!

Небојша Глоговац (Фото: Јутјуб)

На питање шта то значи, познати глумац је одговорио:

– Не знам. Само знам да је та гинекологија веома интересантна. Можда је ту било и неког масовног силовања, а, па отуд „српска мајка“? Или је реч о нечему другом? Ко то зна?! Ипак, понављам: та особа је тек последица вишедеценијског, константног бомбардовања друштва трешом, неукусом, неморалом. Истовремено, реч је о очитој незаинтересованости сваке власти да промовише крупне и озбиљне садржаје. Зашто? Вероватно зато што знају да је човеку који живи у оваквим системима, после тешког и напорног дана, лакше да када се врати кући, пусти неку цајку, што би рекли Хрвати, него да слуша Бетовена… Можете ли у било којој од држава тзв. региона да замислите богатог доктора наука, инжењера, научника, уметника? Можете ли?! Покажите ми човека који је цркао учећи, који у малом прсту има све знање овог света, а који од своје плате овде може да живи животом достојним човека. Па, нема га! Нема таквог. Људи са знањем и талентом овде углавном немају кинте. Уместо да се баве својим послом, доктори наука са дипломама које нису купљене или украдене данас раде као кондуктери, као таксисти, продавци… Или поправљају телевизоре. Капитал се слива на другу страну.

– По томе где и коме новац иде, лако можете закључити у каквом друштву живимо, за које се вредности залажемо, шта се цени. А цени се Дара Бубамара, је**га! Она напуни коју год хоће халу кад год пожели. И пуна је лове! Вероватно има и неке додатне активности, али, боже мој. Ово је свет силиконских си*а и ду*ета. У њему је Дара Бубамара закон, не ја – закључио је Небојша Глоговац.

Након спорног интервјуа, одговор Глоговцу за Телеграф је дала и Дара Бубамара, коју је Небојша поменуо, а онда смо на исту тему попричали са Радом Манојловић. Разлог је тај што је она већ неколико година једна од најзапосленијих и најпопуларнијих певачица код нас, и међу првима на које се помисли када се каже „естрада“.

Рада је изнела искрен став, који се већини глумаца који критикују естраду, сигурно неће свидети.

– Како само глумци? Никад спортисти, постоје ваљда и друге професије у овој земљи осим глумаца. Некако њима највише сметају певачице, фолк певачице поготово. И сама сам се сусрела са глумицама, „великим звездама“… које, онако имају став према нама као да смо ми нижа раса.Не знам што је то тако. Прва увек пада по нама. Шта би требало да каже Шабан Шаулић, или Лепа Лукић, за све нас које не певамо као Шабан Шаулић и Лепа Лукић? – почела је Рада.

На питање да прокоментарише Глоговчеву изјаву да је „Цеца Шекспир данашњице“, Рада није бежала од одговора.

– Тржиште одређује потражњу и цену. Ја исто тако могу да седнем и да се буним што неко ко можда не зна да пева – пева и кошта можда више од мене, Цеце… Али, ако тај неко има прођу на тржишту, ако људи масовно купују карте за његов концерт, ја само могу да видим шта тај неко ради боље од мене, па да научим нешто, да се снађем у свету који је много суров.

На питање какво је њено мишљење о Глоговцу и глумцима, Рада је искрено одговорила, па поменула и покојног Бату Живојиновића.

– Супер, али чињеница је да имају нешто против нас. Ја само могу да кажем да је мене обожавао, и да сам била омиљена певачица покојног Бате Живојиновића, тако да је то мој коментар на целу причу. Била сам код њега у кући, и поздрављам овом приликом госпођу Лулу и целу његову породицу. Ако сам њима била добра, не бих даље ништа коментарисала – закључила је Рада са широким осмехом.

 

Извор: Телеграф.рс