Свет

Руска Правда: Тајни план НАТО и ЦИА против Србије у Македонији

Обавештајне службе водећих земаља НАТО недавно су интензивирале своје субверзивне активности против Србије и ово је данас једина република бивше Југославије која не жели да прикључи северноатлантској алијанси, пише руски лист „Правда“.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Београд је оптужио свог суседа Македонију за шпијунажу уз учешће страног фактора, а који је наравно НАТО, пише лист, постављајући питање да ли ће Београд моћи да одржи своју независност у тој борби?

У тексту под насловом „Шпијунски скандал: НАТО користи Македонију против Србије“, лист истиче да је Србија данас једини бастион на територији бивше Југославије који се и даље противи ширењу НАТО-а у региону.

БУМ ИЗ КИНЕ! Кинези откривају истину о великом злочину и катастрофи у Србији

Све друге републике бивше Југославије су се или већ придружиле Алијанси, или су на путу да то учине.

„Није случајност што је велики дипломатски скандал недавно избио између Србије и Македоније. Председник Србије Александар Вучић рекао је да има необориве доказе да је Македонија покренула велике обавјештајне активности уз учешће страног фактора у Србији“, наводи лист.

Лист истиче да иако Србија не помиње директно НАТО, нема сумње да се ради о напорима Алијансе и америчке Централне обавјештајне агенције (ЦИА) у оквиру провођења субверзивних активности против Србије како би пореметила равнотежу, однос снага у земљи.

„Правда“ наводи да је данас 80 одсто популације Србије против уласка земље у НАТО, јер становници те земље добро памте бомбардовање Алијансе.

„Према томе, штаб НАТО-а у Бриселу и седиште ЦИА у Ленглију развили су тајни план и пропагандни рад у Србији како би променили став Срба према НАТО-у“, пише руска „Правда“.

 

Извор: Srna