Издвајамо Свет

РУСКИ УДАР ЗАПРЕПАСТИО АМЕРИКУ: Због угрожавања Мундијала 2018. у Русији, Москва тражи истрагу о слетању на Месец

Фото: Јутјуб BomBeRi

20. јула 1969. године, командант мисије Аполло 11 Нил Армстронг и пилот Едвин “Баз“ Олдрин су слетели лунарним модулом “Еагле“ на Месец, док је свет био паралисан испред својих ТВ екрана гледајући овај догађај.

Као резултат, Америка је постала супериорна у свим војним и научним аспектима, победивши Русију која је покушавала да пронађе свој пут до Месеца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

1972. године се Аполло пројекат завршио баш када је свет очекивао супротно.
Изгледа да је фасада одржавања овог изгледа била превише за САД, јер су слетања на Месец била лажна и снимљена у студију.

Остаје мистерија зашто нико после тога није био на Месецу.

Међутим, највеће мистерије око америчког слетања на Месец су:

Како су астронаути преживели Ван Аленов појас зрачења на свом путу до Месеца и назад?
Зашто астронаути који су били на Месецу имају снуждена лица приликом давања интервјуа, ако их уопште и дају?
Зашто престати са одласцима на Месец након побеђивања у свемирској трци?
Зашто Руси нису пратили Американце до Месеца?
Зашто је тешко веровати Базу, иако он изгледа искрено?
Где су нестали сви филмови које су снимили астронаути на Месецу?
Где је скривено 400кг лунарног земљишта?
Где је остатак свемира приликом гледања слика са Месеца?
Да ли постоји још једно сунце, или два, ког научници нису свесни, које осветљава месечеву површину?
Шта се налази на тамној страни Месеца?
Постоји много теорија завере око Аполло слетања на Месец које су документоване на интернету.

Сада Руси покрећу истрагу о америчким слетањима на Месец између 1969. и 1972. године.

То је уследило након корупцијске истраге ФБИ-а великих размера о девет званичника ФИФА-е која је изазвала расправу о улози Русије као домаћина Светског првенства 2018. године, узнемирујући неке трагаче за истином.

Владимир Маркин, портпарол руско истраживачког комитета, позвао је на међународну истрагу о валидности америчких мисија на Месец, како би се пружили “нови увиди“ у највеће достигнуће човека.

Мосцоw Тимес извештава:

Требало би покренути међународну истрагу о разним мрачним детаљима који окружују америчка слетања на Месец између 1969. и 1972. године, рекао је у уторак портпарол руског истраживачког комитета.

Владимир Маркин је написао колумну за новине Известиа твдећи да су америчке власти прешле границу тиме што су покренуле корупцијску истрагу великих размера о девет званичника ФИФА-е. Скандал око овог случаја је подстакао оставку дугогодишњег председника ФИФА-е Сепа Блатера 2. јуна, и подстакао врућу дебату о улози Русије као домаћина Светско првенства 2018. године.

Изражавајући своју фрустацију оним што он види као да су се “амерички тужиоци сами прогласили врховним арбитрима међуародих фудбалских послова,“ Маркин је предложио да би међународни истражитељи такође могли да испитају неке мрачније елементе америчке прошлости.

Међународна истрага би могла помоћи у решавању мистерије нестанка филмских снимака оригиналног слетања на Месец 1969. године, или објаснити где је готово 400 килограма луарног камења које је наводно прикупљено током неколико таквих мисија између 1969. и 1972. године, рекао је Маркин.

“Не желимо да кажемо да нису летели на Месец и једноставно направили филм о томе. Али сви ови научни – а могло би се рећи и културни – артефакти део су наслеђа човечанства, и њихов нестанак без трага за нас би представљао велики губитак. Истрага ће открити шта се догодило”, написао је Маркин.

Америчка свемирска агенција НАСА је 2009. године признала да су оригинални снимци првог слетања на Месец избрисани, али су рекли да су успели да побољша оригинални телевизијски пренос слетања, известио је у то време Реутерс.

Од око 380 килограма месечевих стена, за које је речено да су прикупљене током америчких слетања на Месец са посадом, највећи део се налази у Линдон Б. Џонсон свемирском центру у Тексасу, иако се узорци могу видети у разним музејима широм света.

 

Извор: Wебтрибуне.рс