Свет

СЕВЕРНА КОРЕЈА УПОЗОРАВА: Спремни смо за напад на Гуам, од САД зависи да ли ће доћи до рата

Северна Кореја је завршила припреме за напад на острво Гуам које припада Сједињеним Америчким Државама и спремна је да га изведе „у случају провокације“, саопштено је из амбасаде те земље у Русији.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да ли ће доћи до рата на корејском полуострву зависи од Вашингтона, рекао је Јин Јонг Хјоп наглашавајући да САд морају да престану да врше притисак на Северну Кореју.

Зашто је Заев решио да изда Србе: Албанске уцене јаче од дате речи

„Завршили смо све припреме, сада све зависи од тога да ли ће САД да се понашају разумно или не. Морају да престану са блатантним провокацијама и притиском“, рекао је.

https://twitter.com/OceanEchoes/status/899975698542198784

Севернокорејски дипломата је рекао да је Пјонгјанг већ наложио одлагање нуклеарних тестова, али су САД одлучиле да заједно са Јужном Корејом покрену војне вежбе. Северна Кореја неће дискутовати о нуклеарним и ракетним програмима све док САД не престану са својом провокативном политиком.

„Нуклеарно наоружање се неће наћи на преговарачком столу све док се не престане са провокацијама и нуклеарним претњама нашој земљи“, рекао је Хјоп.

Подсетимо, САД и Јужна Кореја започеле су војне вежбе у којима учествује укупно 67.500 војника, а Пјонгјанг каже да ће реаговати уколико дође до провокације.

Тензије су додатно повећане санкцијама које су УН увеле Северној Кореји што је довело до размене претњи између ове земље и САД.

 

Извор: Kurir.rs / rs.sputniknews.com