Србија

ШУТАНОВАЦ УПОРЕДИО МИНИСТРА СА УЛЕМЕКОМ: Вулин би да буде Легија

Лидер Демократске странке прозвао шефа Покрета социјалиста да има исте покрете пред војницима као и затвореник и бивши командант ЈСО

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер Демократске странке Драган Шутановац прозвао је министра одбране Александра Вулина да глуми озлоглашеног Легију.

Шутановац је као бивши министар војни објаснио да Вулинов став с рукама на леђима пред стројевима војника нема никакве везе с правилима Војске Србије, већ да је то став Јединице за специјалне операције. Лидер демократа је поткрепио своја запажања фотографијом бившег команданта ЈСО Милорада Улемека Легије, који постројава своју јединицу уз идентично држање. Милорад Улемек Легија је бивши командант ЈСО и тренутно служи затворску казну због низа злочина, између осталог и за убиство премијера Зорана Ђинђића.

– Став ЈСО нема везе с правилима ВС – написао је Шутановац у расправи која се повела на Твитеру поводом црног издања у којем се Вулин у уторак појавио приликом обиласка припадника Четврте бригаде Копнене војске у касарни у Врању.

ДА ЛИ ЗНАТЕ КОЈИ ЈЕ ДАНАС ПРАЗНИК?! Верници у Србији данас изговарају ОВЕ РЕЧИ за СПАС ДУШЕ!

Твитераши су приметили да је поза с рукама на леђима Вулину постала омиљена у последње време, а у комбинацији с црним војничким панталонама и кошуљом неке је асоцирао и на чувара логора, а пензионисани генерал Срето Малиновић изненадио се што је војска добила и нинџе.
– Изгледа да имамо и нинџе у војсци – прокоментарисао је Малиновић.

Пантомимичар и предавач невербалне комуникације Марко Стојановић објашњава за Курир да овај Вулинов став треба да застраши.

– Школски пример за држање руку на леђима су војници и полицајци. Они најчешће руке држе на леђима изнад стражњице, тако што је једна шака стегнута у песницу, а друга се стеже око зглоба. У том положају или ходају, или стоје у разножном ставу тако да су стопала најчешће постављена мало шире од ширине кукова. Овакав став треба да застраши, јер се тело чини већим, односно ширим него што јесте због лактова који штрче ван габарита торза. Још ако се носи комбинезон с опасачем, онда се та особа чини још већом и застрашујућом – напомиње наш саговорник.

ЛАЗАНСКИ СЕ СМЕЈЕ ПРЕТЊАМА ИЗ ЗАГРЕБА: Хрватска нема никакве шансе у рату против Србије, каква црна сила!

Он каже и да креатори униформи намерно тако их тако дизајнирају да особе учине ширим у пределу рамена са уским струком:

– Руке које су на леђима терају нас да се исправимо и испрсимо, чиме постајемо виши и делујемо снажно и самоуверено, као да можемо да издржимо свачији снажан ударац. Шаке које се не виде јер су иза леђа и самим тим се не зна да ли крију неко оружје такође нас подсвесно додатно застрашују. Ту ефекат има и одабир боја које морају бити „озбиљне“, тамне и застрашујуће као што су црна, која подсећа на смрт у нашој култури или камуфлажна, што нас одмах подсећа на војску и ратове.

Уживео се
ЦРНА КОШУЉА, ВОЈСКА И ДИОПТРИЈА

Вулин је свој црни милитари имиџ патентирао још док је био директор Канцеларије за КиМ и због тога су га често исмевали. Посебно је подсмех изазвало свеже откриће да нови министар одбране никада није служио војску. Вулин се на лош начин вадио из овог скандала, јер је након дугог ћутања објаснио да је ослобођен војске због велике диоптрије. Међутим, у јавност је затим испливао интервју из 1999. у којем је он дословце рекао: „Ја сам се пријавио у добровољце, провео тамо неко време, али једноставно нас је било превише“.

 

Извор: Kurir.rs

 

Бонус видео: