Србија

СКАНДАЛ У ЗАГРЕБУ! Одаловић напустио конференцију о несталима – ЈЕР ЈЕ ХРВАТСКИ МИНИСТАР ВРЕЂАО СРБИЈУ!

Генерални секретар у Министарству спољнх послова Србије и председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић напустио је данас конференцију у Загребу о несталима, након што је у уводном излагању помоћник министра хрватских бранитеља Стјепан Сучић изрекао низ увреда на рачун Србије и бивше ЈНА и рекао да све зло у региону долази из Београда.

 

Конференција на тему “Процес ексхумација и идентификација посмртних остатака лица несталих на подручју Републике Хрватске” сазвана је с циљем убрзање процеса тражења несталих особа/лица, информисање чланова породица и шире јавности о проблемима и препрекама које оспоравају овај процес.

У току уводног излагања помоћник министра хрватских бранитеља, који уједно води Комисију заточене и нестале Владе Хрватске Сучић је уместо извештаја, који није био примерен теми, изрекао бројне увреде на рачун Србије и њених органа.

Шок! РУСИ ОТКРИЛИ оно што изазива страх на Западу

Он је, између осталог, рекао да је на Хрватску извршена великосрпска агресија и да је тада бивша ЈНА окупирала Хрватске територије и, како је рекао, извршила бројне тешке злочине.

Повод да Одаловић напусти конференцију је био када је Сучић рекао да “све зло у региону долази из Београда”.

Одаловић је рекао да је срамота злоупотребљавати овакав скуп и да неће дозволити да се на овакав начин вређа држава Србија и напустио конференцију.

У телефонској изјави за Тањуг Одаловић је објаснио да првенствено није у реду да се овакви скупови злоупотребљавају јер смо овде да решава о судбину несталих лица.

„ПРИЈАТЕЉИ САНЏАКА“ ОТКАЧИЛИ УГЉАНИНА: Позив на цепање Србије није добродошао у ЕУ и САД!

– Острашћеност са којом је председник Комисије говорио о Републици Србији је била толико изражена да је присуствовање таквом скупу чији је он ипак био домаћин било понизавајуће – рекао је он..

Истакао је да Србија и даље остаје апсолутно посвећена решењу судбини несталих лица и то сматра својим приоритетом.

– То је хуманитарно, цивилизацијско али и политичко питање које се сигурно неће решавати оваквим ставовима званичника Републике Хрватске – казао је Одаловић.

 

Извор: Tanjug

loading...
Loading...