Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНО: БИА отела видео продукције Балканинфо

Безакоње је под Вучићем завладало у Србији. БИА је јуче у току дана послала наоружане и маскиране оперативце у просторије видео продукције Балкан инфо и у станове њихових сарадника како би пронашла и одузела видео интервју за Ђорђем Вишекруном који је та продукција снимила у Амстердаму.

Законских основа за одузимање видео снимака приватној продукцијској кућу у српском законодавству нема и апсолутно нема законских основа да сe за те и такве потребе ангажују припадници цивилне службе безбедности.

Фото: Фејсбук принтскрин
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Онај ко је у БИА наредио читаву ту акцију треба да зна да ће пре или касније због тога кривично одговарати као да ће кривично одговарати и они који су против приватних лица предузмали мере које су противзаконите, противуставне и које су жестоко кршење службених овлашћења. За активности које је служба безбедности предузела против приватних и правних лица треба да постоји налог суда и тај налог суда треба да буде веома добро поткрепљен чињеницама. То у овом случају то једноставно није могуће јер је ради о тешкој злоупотреби службе безбедности у личне сврхе и за потребе председника Александра Вучића који је криминалним ангажовањем службе безбедности покушао да спречи објављивање тешко компромитујућих материјала о његовим као и активностима његових блиских сарадника и рођака које су ништа друго до тешки криминал.

Одузимање видео снимка приватној продукцијској кући није ништа друго до тежак облик државне цензуре и криминала који је противзаконит и којим се жестоко крше Закон о основама уређења служби безедности који у чану 1 и 2 стриктно каже:

Службе безбедности делују на основу и у оквиру Устава, закона, других прописа и општих аката, стратегије националне безбедности, стратегије одбране и утврђене безбедносно-обавештајне политике Републике Србије.

Припадници служби безбедности су дужни да поступају у складу са Уставом, законом, другим прописима и општим актима, према правилима струке, непристрасно и политички неутрално.

Припадници служби безбедности не могу бити чланови политичких странака.

Реч је о најобичнијем криминалу и кршењу Кривичног закона Републике Србије и одузимањем видео снимка продукције Балкан Инфо извршено је ТЕШКО КРИВИЧНО ДЕЛО са ТЕШКОМ ЗЛОУПОТРЕБОМ СЛУЖБЕНИХ ОВЛАШЋЕЊА што по Кривичном закону Републике Србије члан 135 став 1 и 5, члан 138 став 1 и 2,  члан 139 став 1, 2, 3, члан 140, члан 148 став 1 и 2, члан 206 став 1,2,3,4,5, члан 211 став 1,2,3, члан 211 став 1,2,3,4.

Ангажовање државних органа у овом случају службе безбедности у приватне сврхе повлачи и извршење тешких кривичних дела и повреда прекорачења службене дужности. За сва ова дела запрећење су веома високе казне затвора које с екрећу од једне до пет година затвора по извршеном кривичном делу којих ј еу овом случају лако доказиво пар пет. О кршењу Устава и уставом загарантованих слобода не треба ни говорити.

Србија је под влашћу Александра Вучића одклизала у тешку диктатуру и злоупотреба државних органа и служби безбедности у приватне сврхе само сведоче о томе. Они која су ова тешка кривична дела наредили и починили треба да знају да правда јесте спора али је итекако достижна и да ће пре или касније сви заједно одговарати пред законом.

 

Милинко Милинчић

Извор: Србија данас