Издвајамо Спорт

СРБИЈА РУТИНСКИ САВЛАДАЛА ЦРНУ ГОРУ И ОСВОЈИЛА ТРОФЕЈ БЕОГРАДА: „Орлови“ делују моћно и без пет битних играча, Богдан МВП (ВИДЕО)

Србија је имала проблема против Црне Горе, али победа на крају није долазила у питање.

Србија је вечерас победила Црну Гору, освојила Трофеј Београда и забележила своју трећу победу у три припремне утакмице, а стручни штаб је искористио прилику да испроба разне тактичке варијанте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија је победила са 82:71 (19:24, 27:13, 18:18, 18:16) . Црна Гора је водила током већег дела првог полувремена, да би домаћин преокренуо средином друге четвртине и до краја меча чувао предност. „Орлови“ су у првом мечу на турниру победили Грчку са 93:61.

Србију је предводио Богдан Богдановћ са 25 поена, пет асистенција и четири скока. Бирчевић је постигао 15 поена и њих двојица су били једини „двоцифрени“ у домаћем тиму. Бојан Дубљевић постигао је 13 поена за Црну Гору.

Александар Ђорђевић „скинуо“ је вечерас 12 играча, пошто Никола Калинић није био у саставу. Поред њега, меч је пропустила и четвоrка која није играла ни у суботу против Грчке: Милош Теодосић, Мирослав Радуљица, Немања Недовић и Марко Симоновић.

Селектор је прилично комбиновао петорке на терену, а екипе су почеле тврдо. Играло се кош за кош, али је Црна Гора углавном водила, пре свега захваљујући одличном шуту за три поена. „Соколови“ су у финишу прве четвртине повели 24:19, а у првих 10 минута су погодили шест тројки из 10 покушаја.

Србија је стекла вођство у другој деоници, када је направила серију 15:3 и од заостатка 23:29 дошла до вођства 38:32. У тој серији истакли су се Милосављевић и Бирчевић са по шест поена. „Орлови“ су одржавали предност ношени сјајним Богдановићем, а на полувреме су отишли својим највећим вођством на мечу 46:37.

Та разлика се у трећој деоници повећала и на 57:44 после кошева Богдановића, Јовића и Мачвана. Темпо је у трећој четвртини био знатно спорији него у првом полувремену, а Црна Гора је после коша Радончића и пет везаних поена Дубљевића пришла на само три поена заостатка, 58:55. После тога су до краја четвртине Богдановић, Лазић и Мачван вратили нешто осетнију предност од 64:55 пред последњу четвртину.

Богдановић је наставио да води Србију до новог двоцифреног вођства, 73:60, али је онда Црна Гора кренула у налет и пришла на 73:67, после чега су Лучић и Бирчевић довели Србију до нове двоцифрене предности, 81:67 и тако ставили тачку на меч два минута пре краја.

Погледајте најзанимљивије тренутке на утакмици

https://youtu.be/3OdVePfvllc

Србији сада следе дуели у Хамбургу и Атини пред одлазак на Европско првенство.

 

Извор: sportske.net / Србија јавља