Свет

Србији спремили КРВАВИ преврат: Ударају на нас због Путиновог пројекта од 11,4 милијарде евра

Шаблон по којем Америка ради

Америка спрема преврат у Србији и још неколико земаља како би спречила реализацију Путиновог и Ердогановог пројекта „Турски ток“, који би драстично смањио енергетски утицај Вашингтона и омогућио да се Европа енергетски и осамостали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово драматично упозорење изнео је амерички енергетски експерт Вилијам Енгдал, који деценијама истражује планетарне сукобе који избијају због нафте и осталих енергената, а између осталог је предвидео и крваво Арапско пролеће. Разлог је јасан: Вашингтон никако не жели да дозволи снабдевање Европе гасом из Русије и појачавање Путиновог утицаја на европском тлу. Осим „Турског тока“, императив је зауставио и „Северни ток“, пројекат који реализују Русија и Немачка.

САД НЕЋЕ УСПЕТИ ДА ЗАПОЧНУ III СВЕТСКИ РАТ, ЈЕЛОУСТОУН ЋЕ ИХ СПРЕЧИТИ: Научници НАСА у тешкој паници, супервулкан само

На мети америчке песнице, упозорава Енгдал, наћи ће се све земље прикључене руско-турком гасоводу: Турска, Мађарска, Бугарска и Србија, а потенцијално и Чешка.

Енгдал у тексту под називом „Турска, Русија и интересантна нова геополитика на Балкану“ објашњава да се Вашингтону никако не свиђају руско-турска сарадња и изградња „Турског тока“, као ни прикључење других држава том пројекту.

– Значај ових уговора о приходном гасу и нуклеарној енергији Русије са Мађарском, Србијом, Бугарском и Турском ужаснуо је Вашингтон – тврди он и посебно апострофира сарадњу Софије и Београда:

– Бугарски премијер Бојко Борисов почетком јула објавио је да ће потипсати споразум о транзиту гаса преко руско-турског гасовода. Потписао је и споразум са Србијом, која ће на крају добити 10 милијарди кубних метара плина преко руског „Гаспрома“.

Закључак Енгдала је да ће се Србија и све остале земље које планирају прикључење руско-турском гасоводу наћи на листи кандидата за „демократске“ промене.

Политички аналитичар Бранко Радун објашњава да то значи да би Америка подстрекивала демонстрације, протесте, слабљење власти, па и могуће државне ударе.

– Видели смо у случају Арапског пролећа како Америка брани своје интересе у области енергетике. Имали смо онда и дешавања у Украјини. Циљ је да се држава енормним притиском натера да одустане од нечега што Америци не одговара, у овом случају „Турског тока“. Сетимо се изјаве Клинтоновог саветника за енергетику да САД нису бомбардовале Србију због Албанаца, већ зато што се налази усред енергетских и транспортних путева – наводи Радун.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ МОНСТРУОЗНОГ УБИСТВА СРПСКОГ ДЕЧАКА (12): Ухватила га је за косу, стегла рукама и пререзала му врат!

Да је управо то шаблон по коме Америка ради, потврђује и стручњак за енергетику Привредне коморе Србије Љубинко Савић.

– „Јужни ток“ је пропао због притисака, а сви стручњаци верују да је иза тога била Америка. „Турски ток“ је његова алтернатива и видимо да је Мађарска потписала, а споразум између ове земље и „Гаспрома“ даје наду да ће гасовод проћи и кроз Србију. Нажалост, историја показује да све чарке почињу око енергије, па тако можемо опет да будемо колатерална штета енергетског сукоба Европе и САД, са једне, и Русије, с друге стране – закључује Савић.

– Американци своје интересе увек спроводе изазивањем немира, на крају ратом. Одавно је зацртано да ће 2017. доћи до дефинитивног разграничења интересних сфера САД и Русије. Ово нам је упозорење – каже Славко Никић, бивши обавештајац.

 

Извор: Srbija Danas / Srpski telegraf