Регион Србија

СТЕФАНОВИЋ ОДБРУСИО ПЛЕНКОВИЋУ: Да вам и деца и старци које сте ПОБИЛИ У ОЛУЈИ нису били „великосрпска претња“?

Фото: Јутјуб

Изјава премијера Хрватске, Андреја Пленковића, у којој каже да се Олуја догодила како би се спречиле неке нове Сребренице, је у најмању руку скандалозна, изјавио је Небојша Стефановић члан Председништва Српске напредне странке

– Питам Андреја Пленковића да ли то значи да су деца и старци, који су побијени током акције Олуја, убијени због нечијих претпоставки и из предострожности? За не поверовати је да било ко, а посебно премијер једне државе која је чланица Европске уније, изговори било шта слично у 21. веку – истакао је Стефановић и додао:
Позивам представнике власти у Хрватској да се јасно одреде према злочинима који су почињени у акцији Олуја, а не да славе оно што је српска несрећа.
Подсетимо, премијер Хрватске Андреј Пленковић је рекао да је полагањем венаца одата „почаст хрватским бранитељима и свима који су за слободу Домовине дали свој живот и здравље у одбрани од великосрпског режима Слободана Милошевића“.Пленковић је рекао и да та, како је рекао, чињеница обвезује власт, цело друштво и нове генерације да одају поштовање и почаст жртви хрватских бранитеља да настоје градити друштво и земљу онаквом какву су сањали и за какву су се залагали.

– У то време је државничка мудрост и одважност првог хрватског председника Фрање Туђмана, у комплексним међународним и сигурносним околностима, придонела ослобађању не само већине окупираних територија Хрватске,већ је значила и стратешки преокрет односа у БиХ, спречавање нове Сребренице у Бихаћу и да је захваљујући Олуји дошло до постизања Дејтонског и Париског споразума – навео је Пленковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

 

Извор: saopštenje/informer.rs