Занимљивости Издвајамо

Били смо на овој планини у Србији када смо осетили чудне вибрације, шта нам се после десило не желим више да причам …

Авиони не лете преко Ртња, сателити скрећу за неки проценат степена кад се нађу над овом планином, а многобројни људи који су је посетили не желе ни да се сећају ове планине

Свима нам је добро познато да Ртањ издалека изгледа као пирамида. Чак је и Артур Кларк, писац научне фантастике, тврдио да се у овој планини заиста крије пирамида и да је то најстарија творевина ванземаљске цивилизације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки су убеђени и да се у српској планини крије свемирски брод, који ће полетети пред смак света. Наводно, сви који се тада ту затекну кренуће у свемир. Људи широм света давали су велике своте новца 2012. године, пред очекивану апокалипсу, како би били смештени на Ртњу.

За прелепи Ртањ везује се и прича о јеврејској породици Минх, која је поседовала фабрику штофова у Параћину, а касније и рудник каменог угља на овој мистериозној планини.

Јулијус Минх је извршио самоубиство и то под неразјашњеним околностима, а његова супруга Грета саградила је капелу на врху Ртња. Она је срушена до темеља, у потрази за скривеним благом, јер легенда каже да је на врху Ртња живео чаробњак који је чувао огромно богатство.

Забележен је и случај да су Немци за време Другог светског рата пронашли на Ртњу Грка који не зна како се ту нашао, пошто је последње чега се сећа било да је чувао овце, на пашњаку у својој земљи.

Највећа мистерија везана за Ртањ јесте гравитационо чудо. Магнетне и гравитационе аномалије чине да авиони избегавају да лете преко Ртња, ниски прелети су најстрожије забрањени, а чак и сателити скрећу за неки проценат степена кад се нађу над овом планином.

Међутим, постоје и исповести људи који су “тамо горе” срели становнике других планета.

“Ишли смо на камповање, на викенд. Није нам био први пут, али био је последњи. Никад после тога нисмо отишли нигде заједно, та група пријатеља, јер не желимо да дођемо у ситуацију да причамо о томе што смо видели.

Променили смо се, сви. Као да је то утицало на нас, животи су нам се преокренули као чарапе.

Нисмо ни пили, па да у томе потражимо оправдање. Седели смо око ватре и чаврљали кад смо осетили неке вибрације у тлу. Помислили смо да је реч о земљотресу и мало смо се успаничили, а онда смо чули и брујање. Као да неки јак мотор ради тихо, а били смо далеко од пута.

У једном тренутку између стабала недалеко од нас појавиле су се три силуете. Као духови. Безоблична прозирна светлећа појава. Левитирали су над тлом неко време и онда су се удаљили. Сабили смо се сви у један шатор и сачекали зору да што пре одемо оданде.

Никад више нисмо отишли на ту планину, нити желим име да јој поменем”, записано је у исповести једног мушкарца на Интернету.

 

Извор: Дневно.рс