Србија

СТРУЈА ВЕРОВАТНО ПОСКУПЊУЈЕ 2 ОДСТО – Србији објашњено да треба да се радује

Фото: Јутјуб

ГРЕХ ЈЕ ШТО ИМАМО НАЈЈЕФТИНИЈУ СТРУЈУ У ЕВРОПИ, АЛИ НИЈЕ ГРЕХ ШТО ИМАМО НАЈМАЊЕ ЗАРАДЕ.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА Србије је, након анализе са експертским тимом Светске банке, а у складу са планом финансијске консолидације, упутила захтев Агенцији за енергетику Србије (АЕРС), за повећање цене електричне енергије у износу од два одсто, саопштило је данас Министарство енергетике.

Уколико Агенција усвоји захтев ЕПС-а, нове цене електричне енергије важиће од 1. октобра 2017. године.

АЛАРМАНТНИ ПОДАЦИ ДЕМОГРАФА И ПИО ФОНДА: Србија ће 2021. имати више пензионера него радника!

То представља усклађивање цене само за део инфлаторног кретања, што је последица укупне финансијске стабилизације у Србији, као и добрих финансијских резултата које је остварила ЕПС, зашта је добијена позитивна оцена и сагласност међународних финансијских институција.

Реч је о до сада најнижем повећању цене електричне енергије у Србији и оно ће се на просечног потрошача одразити увећањем месечног рачуна у износу од 68 динара.

И поред тога, Србија остаје држава са убедљиво најнижом ценом електричне енергије у Европи, далеко испод цена у региону.

Струја је код нас јефтинија 19 одсто него у Македонији, 20 одсто него у Албанији, 21 одсто него у БиХ, 31 одсто је нижа цена него у Црној Гори и 50 одсто него у Хрватској.

Влада Србије ће наставити да води одговорну социјалну политику кроз систем подршке енергетски угроженим купцима, зашта је у буџету Министарства рударства и енергетике обезбеђено милијарду и 150 милиона динара, на годишњем нивоу.

На тај начин, 70.350 домаћинстава у Србији има помоћ у износу од бесплатних 120 до 250 КWч електричне енергије месечно, у зависности од броја чланова домаћинства, наведено је у саопштењу министарства.

 

Извор: Tanjug

 

Бонус видео: