Русија Свет Србија

ТАЧКА ПРЕЛОМА ЗА СРБИЈУ: Или ћемо набавити С300 и МИГ-ове или нам следи нова Олуја

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Офанзива америчке „дубоке државе“ на Балкан (читај Србију, односно Русију) и везивање руку Доналду Трампу, јасан су знак да би САД могле поново да запале нова жаришта на овим просторима.

Управо због тога, минут је до 12 за Србију да набави наоружање из Русије, које ће је после дуго времена поново направити државом. У супротном, могли бисмо лако да дођемо у ситуацију да српски народ поново доживи нове погроме као што је то била „Олуја“ 1995. године.

Да се то више никада неће догодити, више пута је обећавао Александар Вучић. Нажалост, од већ капарисаних авиона из Русије, ПВО система и тенкова, као и најављених С300 ракетних система и даље нема ништа, а представници државе све ређе говоро о овој теми.

У исто време сведоци смо притисака Америке на Београд око „отварања дијалога о Косову“, чиме настоје да финиширају своју верзију геополитике на Балкану, а она подразумева неутралисање политичког утицаја Русије и економског присуства Кине.

И баш ту се налази преломна тачка за Србију, из које произилази опстанак државе Србије, спречавање нових „Олуја“ и наставак борбе за Косово и Метохију.

Наредних годину дана даће одговор на питање – да ли ће Србија по наредби окренути леђа Русији и Кини, стати уз „амерички део Европе“, пузајући покуцати на врата НАТО пакта и прокоцакти и ово мало шанси за опстанак и развој или ће у последњем тренутку постати држава са војном силом којој Вашингтон неће моћи тек тако да прети новим жариштима и прогонима српског становништва?

Да би се одиграо овај други сценарио, неопходно је да Србија што пре набави неопходно наоружање из Русије и Белорусије, али и да званична Москва постане свесна тога да ће у геополитичкој борби за интересе на Балакну морати много више да се потруди.

 

 

Извор: Aleksej Dimitrijević / Srbin.info

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

август 2017.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031