Издвајамо Свет

ТАКО СЕ ТО РАДИ! БРУТАЛНА ОДМАЗДА ПРЕДСЕДНИКА ПУТИНА: Америчке дипломате протеране из Русије!

Аутомобил је напустио територију у 11.30 по московском времену.

Последње америчко возило напустио је данас одмаралиште амбасаде САД у Москви, Сребрни бор, а капију одмаралишта за њим су закључали радници америчке амбасаде, известио је репортер агенције ТАС С са лица места.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аутомобил је напустио територију у 11.30 по московском времену. Неколико камиона превозило је намештај, а неке кутије су однете раније данас, а према речима репортера ТАС С-а, на територији одмаралишта нема никаквих активности.

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рибјаков изјавио је раније да би радници америчке амбасаде требало да напусте одмаралиште до 12. часова иначе би могло да дође до проблема.

Kако је агенција претходно известила, портпарол Kремља Дмитриј Песков је изјавио да се Kремљ не слаже са оптужбама да Русија ствара препреке за одлазак америчких дипломата, јер су компликације са одласком из Сребрног бора у предграђу Москве, повезане са одређеним правилима за транспорт великих возила.

– Боље да питате Министарство спољних послова, али у питању је прича око камиона. Узмите камион и покушајте да уђете у Сребрни Бор. Неће вас пустити. Дакле, то нема никакве везе са причом, јер тамо постоје одређена правила за улазак великих возила. Због тога не могу да се сложим са овим оптужбама – рекао је Песков, пренео је ТАС С.

Америчка амбасада у Москви оптужила је руске власти да су у понедељак забраниле дипломатском особљу те земље да приступи имовини у предграђу Москве, иако је раније постигнут договор да се особљу омогући приступ до данас у подне како би могли да узму своје ствари.

Руски председник Владимир Путин изјавио је раније да 755 америчких дипломата мора да напусти Русију након што су САД увеле нове санкције Москви, јавио је АФП. Министарство спољних послова Русије је претходно од САД затражило да до септембра смање број својих дипломата у Русији на 455 – исто колико Русија има у САД.

Москва је, иначе у петак наложила САД да смањи број чланова свог дипломатског особља и најавила да ће запленити америчку дипломатску имовину у два комплекса као одговор на нове америчке санкције које су скоро једногласнио одобрили и Представнички дом и Сенат Kонгреса САД.

 

Извор:  Telegraf.rs / Tanjug