Издвајамо Свет

ТО ЈЕ ДРЖАВА! УКРАЈИНЦИ ОТЕЛИ РУСКУ НОВИНАРКУ: ЈЕДАН ПОЗИВ МОСКВЕ био је довољан ДА ЈЕ ОДМАХ НАЂУ и пошаљу кући!

Руска новинарка Ана Курбатова, коју су према тврдњама бројних медија отели милитантни Украјиници незадовољни њеним извештавањем са војне параде на Дан независности у Кијеву, је пронађена, али ће одлуком власти из Кијева бити депортована у Русију

Портпаролка Украјинске службе безбедности Јелена Гитлијанскаја потврдила је да ће Курбатова бити депортована, навела је и да ће се исто десити „свакоме ко се усуди да критикује Украјину“.
Она је у објави на Фејсбуку додала да су издата неопходна документа за депортацију новинарке руског Канала 1.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медији су претходно пренели да је руска новинарка отета у Кијеву.

Амбасада Русије у Кијеву послала је ноту украјинском министарству спољних послова тим поводом, извор из амбасаде рекао је за ТАСС.

– У светлу медијских навода о отмици новинарке Канала 1 Ане Курбатове, амбасада је послала упит украјинским органима и нову министарству спољних послова, захтевајући хитне мере како би се утврдиле околности инцидента и ослободила руска новинарка – додао је тај извор.

Према наводима канала Росија 24, Курбатова (29) рођена у Ставропољу добијала је у више наврата претњу због извештавања о догађајима у Украјини.

– Сајт Миротворац који је забрањен у Русији, ставио ју је 26. августа на црну листу. Она је оптужена за пристрасно извештавање са војне параде на Дан независности Украјине. Она је такође оптужена да је манипулисала значајном информацијом и за учешће у антиукрајинској пропаганди – објавио је овај канал.

 

Извор: Тањуг / Информер.рс