Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ! Косовска полиција ухапсила групу руских новинара код Гњилана

Припадници косовске полиције ухапсили су данас око 11 часова и 30 минута, на путу Партеш–Гњилане, групу новинара руске националности, сазнаје РТВ Пулс.

Двоје проруски настројених страних држављана, који су се налазили на Косову и водили пропаганду против Косова, ухапшени су данас. Извори у полицији Косова саопштили су да су ухапшени су Јуриј Георгијевич, новинар из Летоније, Родион Денисов и његова супруга Вера, обоје из Естоније, преноси телевизија.

У саопштењу се наводи да су ухапшени осумњичени за „тајне акције против интереса Косова“.

Вест о хапшењу потврдио је Шабан Азизи из регионалне полиције у Гњилану.

„Полиција је привела групу страних држављана. У току је провера разлога њиховог боравка на Косову“, изјавио је Азизи за „Пулс“.

Новинарска екипа ухапшена je на магистралном путу након што је снимила интервју са градоначелником општине Партеш Драганом Николићем у његовој канцеларији у Пасјану.

„Након што смо завршили интервју, новинари су ме обавестили да су завршили посао на Косову и да крећу према Бујановцу“, рекао је Николић.

Новинарска екипа је боравила два дана на Косову обилазећи српске цркве и манастире и ово им није била прва посета Косову.

 

Извор:  rs.sputniknews.com