Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ! Сви запослени у српској амбасади у Скопљу – ХИТНО повучени!

СКОПЉЕ – Сви запослени у Амбасади Србије у Скопљу хитно су повучени на консултације у Београд, јавила је синоћ македонска телевизија Телма позивајући се на извор из македонског Министарства спољних послова.

 Телевизија наводи да нису познати разлози за ту одлуку, али да би разлоге данас требало да саопшти министар спољних послова Србије Ивица Дачић.
Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Међутим, према сазнањима ТВ Телма, српска амбасада је, позивајући се на Женевску конвенцију, тражила од македонских власти да повећају безбедност у целом објекту амбасаде у Скопљу.

Амбасада Србије у Скопљу (Фото: Јутјуб)
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српска амбасадорка у Скопљу Душанка Дивјак Томић није коментарисала ове наводе, већ је тај медиј упутила да се данас обрати српском Министарству.

Репортер те телевизије наводи да су сви прозори на амбасади замрачени, да се испред зграде не дешава ништа необично и да нема појачаног полицијског присуства.

Министарство спољних послова Македоније саопштило је да је добило ноту од Амбасаде Србије у Скопљу којом су обавештени да је особље Амбасаде позвано на консултације у Београд.

„Министарство спољних послова није упознато са разлозима ове одлуке и стога успоставља комуникацију са МСП Србије. У складу са релевантним одредбама Бечке конвенције о дипломатским односима институције Републике Македоније преузимају мере за заштиту безбедности и интегритета Амбасаде Србије у Скопљу“, наводи се у саопштењу.

 

Извор: Танјуг