Србија

УВЕК СЕ СНАЂЕМО: Урбана легенда објашњава зашто Србин никада неће пропасти!

Са Булевара револуције, данашњи Булевар краља Александра, долази и једна од најурнебеснијих урбаних легенди Београда која доказује да наш народ никада неће пропасти

Срби су деведесетих година показали колико су домишљати и сналажљив народ када су суочени са бедом и сиромаштвом. Народ се тих година углавном снабдевао код шверцера који су робу излагали на улицама, по аутомобилима.

Београђани из тог времена памте Булевар револуције, данашњи Булевар краља Александра, као једну од највећих илегалних “пијаца” где су људи продавали све и свашта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Баш са Булевара долази и једна од најурнебеснијих урбаних легенди Београда која доказује да наш народ никада неће пропасти.

Шетајући по Булевару те “веселе” ’93. године могли сте да видите и људе који су на картонским кутијама продавали сијалице. Ништа ново, ништа занимљиво, рекли бисте. Међутим, један од њих продавао је и оне покварене – прегореле.

Када је упитан зашто то продаје и ко би нормалан то купио, продавац се насмејао и рекао да се народ “отима” за покварене сијалице.

Шта ће им то, било је логично питање.

– Како шта ће им, буразеру, па да мењају у фирми – гласио је одговор продавца.

Да, Београђани су прегореле сијалице увртали у својим фирмама, а оне “здраве” носили кући, како би уштедели који динар.

 

 

Извор: Alo.rs