Издвајамо Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! ОБАВЕЗНО ПРОВЕРИТЕ КАД ИСТИЧЕ ОВЕРА: Новосађанину стигла нова здравствена картица, али је ИСТЕКЛА

Овоме се никако није надао

Новосађанин Г.Б. добио је 21. августа поштом на кућну адресу нову здравствену картицу, и то два месеца након што је истекла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он каже да је био шокиран када је отворио коверту и видео да здравствену књижицу коју је толико чекао на крају неће моћи да користи и да му сада следи ново чекање у редовима испред новосадске филијале РФЗО.

– Захтев за књижицу сам поднео у новембру 2016. пошто сам успео да дочекам ред и станем испред шалтера. Тада су ми рекли да ће ми нова здравствена стићи поштом, али нисам очекивао да ће им требати оволико дуго. Када ми је данас стигла картица, видео сам да важи до јуна 2017. године, односно да је већ истекла. Што је још већи апсурд, на њој пише да је картица издата у јануару 2017 – наводи Г.Б.

Он још каже да је чиста срећа да му здраствена књижица све то време није била потребна.

Подсетимо да око 140.000 грађана још није добило нове здравствене књижице. Картице стоје у филијалама РФЗО и чекају да буду подигнуте, а и сам министар здравља Златибор Лончар је позвао грађане да подигну књижице до 15. септембра.

Сви грађани којима стигне нова здравствена картица, обавезно би требали да погледају у коверти до кад је картица оверена, јер су чести случајеви да стигне као истекла или да јој овера истиче врло брзо као у овом случају

Фото: приватна архива

Извор: srbijadanas.com / 021.rs