Издвајамо Србија

ВЛАСИ: Декларација о опстанку Срба подсећа на Меморандум САНУ из 1986. године – „ВЕЛИКА СРБИЈА“

Саветник косовског шефа дипломатије Енвера Хоџаја, Азем Власи, изјавио је да га најава Декларације о опстанку српског народа подсећа на Меморандум САНУ из 1986.

Он је истакао и да верује да је њен циљ уједињење територија у регону на којима живе Срби.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Власи у интервјуу за бошњачки портал ИНС оптужује Србију да је главни реметилачки фактор у региону, а међународној заједници замера што поклања поверење председнику Србије Александру Вучићу.

„Вучић се намеће јавности на Западу и у региону као својеврсни лидер Балкана. Таквим га жели видети и Запад, пре свега у Немачкој, где траже партнере за овај део света“, каже Власи.

Тврди да је циљ најављене Декларације о заштити српских интереса уједињење територија где живе Срби, само су средства, оцењује, другачија од оних из Меморадума САНУ.

Пошто циљеви постављени Меморандумом САНУ о такозваној „великој Србији“ нису остварени, „Срби хоће барем нешто“, мисли Власи.

„То је Србија са пола Босне, Војводином, а нису дигли руке ни од Црне Горе“, оцењује он и верује да Србија жели да задржи и део Косова, северно од Митровице.

Власију се чини да српском политичком сценом доминирају људи који, како каже, мисле, пошто је Србија изгубила ратове деведесетих за велику Србију и територије, „да могу у миру наставити и политичким средствима остварити те великосрпске претензије“.

„Политички подржавају атмосферу којом подсећају да нису одустали од тих циљева. То цела наша регија треба да схвати и узме озбиљно“, сматра он.

 

Извор: Танјуг