Свет Србија

Вучић: Америка зна да је Србија светски лидер по броју отворених радних места у 2016. години

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас после разговора са америчким сенатором Роном Џонсоном да та земља снажно подржава европске интеграције Србије и посебно истакао да је једна од најважнијих тема разговора била економска сарадња и могућност инвестиција из САД у Србију.

Вучић се захвалио америчком сенатору што је тако брзо, после сусрета који су имали недавно у Вашингтону, дошао у посету Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао, разговарали су о многим питањима, а највише о економији. Вучић је истакао да је Дзонсон иначе одличан познавалац стања српске економије и свих мера које Србија предузима у тој области.

Сенатор Џонсон је упознат са свим мерама које смо предузимали претходне четири године и са оним што је данас Ај-Би-Ем саопштио – да је Србија светски лидер по броју отворених радних места у 2016. години, посматрано према броју становника, и о многим другим стварима – рекао је Вучић.

– Америчке инвеститоре, као и европске, уосталом, интересује мир и стабилност, али посебно владавина права, транспарентност и борба против корупције – каже председник Србије.

Истакао је да су разговарали отворено о свим политичким питањима, између осталог и о Косову и Метохији:

– Ништа не кријемо. Једна од битних ствари је и Косово и Метохија, интерни дијалог који се води у Србији, дијалог са представницима из Приштине и како и на који начин да разумно, сви заједно на простору Западног Балкана приступимо решавању проблема.

Ти разговори, нагласио је, нису лаки за нас унутар наше земље, а камоли у разговорима са међународном заједницом, јер је највећи број земаља признао независност Косова.

Према његовим речима, ми, иако разговори нису лаки, гледамо да у тим оквирима сачувамо своје интересе и унапређујемо пријатељство две земље и да будућност Србије не оптерећујемо ониме за шта смо и ми криви у Београду у неки у Приштини, а за то нисмо сносили никакве политичке консеквенце.

Он је подсетио и да САД снажно подржавају европске интеграције Србије.

Извор: Telegraf.rs/Tanjug
БОНУС ВИДЕО: