Издвајамо Србија

ВУЧИЋ БЕЗ ПАРДОНА: Рекао сам у Бриселу Едити Тахири „ХАЈДЕ ИЗАЂИ“ нисам хтео да наставаљам разговор!

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Београд — Председник Србије Александар Вучић оценио је да је решавање статуса Косова једно од кључних питања.

Он се захвалио свима који учествују у дијалогу о том питању и поручио да „уколико постоји и један одсто шансе да се то питање реши – онда вреди борити се“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако неко мисли да не треба да се боримо и да то треба да остане кипарски модел, односно да тај конфликт траје и наредних 100 – 200 година, онда ћу вам рећи да уствари не бринете о својој деци, о будућности наше деце и ове земље“, рекао је Вучић за РТС.

Вучић није желео да коментарише изјаву косовске министарке за дијалог Едите Тахири да нема помирења без извињења Србије за „рат и геноцид“.

„Изгуби сваки смисао ако уђете у неку врсту коментарисање њених изјава. Једном сам јој рекао на преговорима у Бриселу – ‘хајде, изађи сада’, и морала је да изађе. Нисам хтео да настављам разговор, јер, понекад нема смисла да слушате и да одговорате, боље да ћутим и да ништа не кажем“, рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да је за Србију лековито и важно да се разговара о Косову.

Он је додао да „велики Европејци“, међу којима је као „експерте“ навео Пајтића, Јеремића и Јанковића, „са свих топлих мора овога света, док неко ради 20 сати и бори се за своју земљу, наговештавају да ја коначно морам да учиним нешто што сам некоме обећао због чега су ме довели на власт“.

„Ти људи ништа не разумеју, разлика између мене и њих није само у поверењу народа, већ и у томе што ја данас не радим ни за какве изборе. Мене никакви избори више не интересују, на свим изборима сам победио најубедљивије могуће, што се неће поновити, што се није догодио у савременој српској историји, и на парламентарним више пута и на председничким“, рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да сада ради за своје политичко наслеђе и да се бори за будућност ове земље.

„Зато хоћу да разговарамо и решимо проблем који је нерешен и који многима изгледа као нерешив“, рекао је Вучић.

Председник Србије нагласио је да увек исто говори у Москви и Вашингону и Бриселу, али да, за разлику од њих, неће да се крије испод стола већ да решава проблеме.

„Хоћу да имамо мир за нашу децу, хоћу да им обезбедимо будућност“, рекао је Вучић додајући да је чуо различита мишљења међу којима је и оно да се затворе границе према МАкедонији.

„Нема нигде средине да будемо нормални, да шититимо своје интересе, да не будемо екстремисти. Таква Србија једина може да побеђује, да будемо одговорни, пристојни, нормални“, нагласио је Вучић.

Вучић је нагласио да никада није ништа лоше рекао ни о коме ко учествује у дијалогу и да је чуо неколико паметних констатација наводећи као пример Мићуновића.

„И спреман сам да о томе у ширем и у ужем формату разговарамо. А, Едита Тахири, то није важно“, поручио је Вучић.

 

Извор: Танјуг