Србија

ВУЧИЋ: Борићемо се за наше људе, него шта!

Вучић је, на конференцији за штампу након разговора са Роном Џонсоном, казао да ће се држава бринути за Митровића и о њему, јер му се чини да иза хапшења стоји политика.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да ће се држава Србија борити за наше људе за које мисли да су невини, као што је случај са Богданом Митровићем, који је у понедељак ухапшен у Сувој Реци.

Вучић је, на конференцији за штампу након разговора са америчким сенатором Роном Џонсоном, казао да ће се држава бринути за Митровића и о њему, јер му се чини да иза хапшења стоји политика.

„Проверавали смо у нашим архивама да ли постоји могућност да је учинио нешто лоше, а нема ни благих назнака. Плашим се да се иза тога крије покушај неких страна да се спречи свака врста дијалога, и утиче на њихову унутрашњу сцену“, рекао је он.

„Да ли ћемо се борити за наше људе за које мислимо да су невини – хоћемо, него шта“, поручио је председник и додао да треба сачекати да чујемо, у наредним данима, нешто више о томе шта се евентуално Митровићу ставља на терет.

Указао је, међутим, да увек испаштају породице тих људи.

На питање да прокоментарише то што није уследила реакција из ЕУ на то хапшење, онако како је Брисел реаговао на хапшење Харадинаја, он је казао да свако треба да ради за себе и да очекује да ће Унија уложити много напора да се стабилизује ситуација на Балкану.

Пренео је да је из разговора са потпредседником САД Мајком Пенсом, приликом посете Вашингтону, као и са сенатором Џонсоном, видео да САД сматрају Балкан, ма колико мали били, делом света и важним местом у којем мора да се сачувају мир и стабилност.

ВУЧИЋ: ПРЕД СТРАНЦИМА НИКАД ЛОШЕ, НИ О КОМЕ ИЗ СРБИЈЕ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да пред страним званичницима и у разговору са њима никада не говори лоше о Србији, па и о својим политичким противницима, који, како је приметио, изговарају страшне ствари, па то неће учинити ни вечерас.

„Пред нашим страним гостима, за разлику од неких других, никада не одговарам њима, нити ћу“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре заједно са америчким сенатором Роном Дзонсоном одговарајући на питања у вези са изјавом бившег омбудсмана и председника ПСГ Саше Јанковића о неприличном понашању на његовом гробу.

„Одговорићу им у нашој, “српској арени“, и имам шта да им кажем“, најавио је.

„О Србији пред странцима никада ништа лоше не говорим па ни о онима који такве штрашне ствари изговоре“, рекао је председник Вучић.

ВУЧИЋ: УПУТИЋУ ПОЗИВ ТРАМПУ И ПЕНСУ ДА ПОСЕТЕ СРБИЈУ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је искористио састанак са америчким сенатором Роном Џонсоном да га замоли да пренесе позив председнику САД Доналду Трампу и потпредседнику САД Мајку Пенсу да посете Србијиу.

„Урадићу то и званично, и ускоро у Њујорку и званичним писмом, упутићу позив председнику и потпредседнику САД да посете Србију“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у вили „Мир“, где се састао са Џонсоном.

Вучић је навео да од председника Форда ниједан амерички председник није посетио у међувремену нашу земљу и изразио уверење да би грађани Србије били почаствовани када би Трамп и Пенс дошли.

Нагласио да су то за сада само његове жеље и да то нико још није прихватио, нити рекао да је завршена ствар.

„То су моје жеље, али ви знате да сам досадан као стеница, тако да ћу да наставим да инсистирам на томе, а то сам до сада успевао“, рекао је Вучић.

ЏОНСОН:ВУЧИЋЕВО ВОЂСТВО И СРБИЈА ЗА СТАБИЛАН РЕГИОН

Дошао сам у Београд, јер сам схватио колико је од кључног значаја Вучићево вођство и колико је од великог значаја Србија за регионални мир и стабилност, изјавио је вечерас амерички сенатор Рон Џонсон после састанка са председником Србије Александром Вучићем.

„Знам колико је Вучић забринут за људе у Србији и за регионалну стабилност и да показује храброст и вођство, који су потребни, за шта имам само похвале“, рекао је Џонсон на заједничкој прес конференцији.

Републикански сенатор је, међутим, истакао и да се нада да ће, како ј рекао, „грађани Србије схватити да њихова економска безбедност и просперитет лежи уз западне демократије и тржишну привреду“.

„Мислим да председник САД Доналд Трамп и потпредседник Мајк Пенс мисле исто као и ја да је на нама будућност, која је дивна и која ће се десити ако доносимо добвре одлуке. Чека нас безбедан и просперитетан свет у којем је од кључног значаја Вучић“, поручио је Џонсон.

Он је истакао да је дошао у посету Србији иако има веома густ распоред, због важности Србије.

„Разговарали смо о универзалној ствари коју желе људи, а то су безбедност и просперитет“, навео је Џонсон.

 

Извор: Tanjug

 

Бонус видео: