loading...
Србија

Вучић са Трампом у четири ока до краја године: Тема – Косово

Том сусрету претходиће сусрет са потпредседником САД Мајком Пенсом у септембру.

 

Председник Србије Александар Вучић требало би да се до краја године састане са председником САД Доналдом Трампом.

Како наводе београдски медији, позивајући се на извор из дипломатских кругова у Вашингтону, том сусрету претходиће сусрет са потпредседником САД Мајком Пенсом у септембру. Лист наводи да би тај састанак требало да се догоди око 20. септембра и да ће бити практично увод у састанак Вучића и Трампа.

– Вучић и Пенс би требало да се састану на маргинама заседања ГС УН о Косову и да разговарају о дијалогу Београда и Приштине, али и о укупној ситуацији у вашем региону – истакао је саговорник и додао да још није стигла ванична потврда да ће до овог састанка доћи.

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА СРБИЈУ – Македонија и тзв „Косово“ потписали споразум о успостављању „граничног прелаза“

По ономе како сада стоје ствари, Пенс долази у Њујорк и постоји велика могућност сусрета са председником Србије. Тада би требало да буду договорени и сви детаљи сусрета Вучића и Трампа.

Крајем овог или почетком следећег месеца, како сазнаје лист, Вучића очекује наставак косовског дијалога у Бриселу.

Ови састанци требало би да доведу до знатних помака када је реч о решавању косовског проблема, али и до решавања свеукупне балканске кризе, напомињу медији.

– Очекујемо да се међународна заједница јасније одреди према питању стабилности Балкана. Наше државно руководство ће инситирати да се изврши притисак на Приштину како би они почели да испуњавају све оно што је договорено у Бриселу, а пре свега да крену у реализацију ЗСО – истиче високопозиционирани извор из српске власти.

Председник Вучић 7. и 8. септембра треба да иде у посету БиХ, а почетком октобра, путоваће у Загреб на позив председнице Колинде Грабар Китаровић.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug

loading...