Србија

ВУЧИЋ У ЛЕСКОВЦУ: Србија неће бити слаба и на коленима – СРБИЈА ЋЕ БИТИ ЈОШ СНАЖНИЈА!

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је свечаном отварању 28. Роштиљаде у Лесковцу. Отварању је претходио богат културно-уметнички програм, који се наставља концертом Звонка Богдана.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фестивал посвећен јелима са роштиља трајаће седам дана, а осим хране и музике, посетиоци ће моћи да виде и изложбу слика, ручних радова и изложбе креативних радионица.

Централни догађај је такмичење у припреми велике пљескавице, а поред тога, одражава се и такмичење мајстора роштиља
“Миодраг Глигоријевић – Драги Буре”, као и такмичење ученика средњих угоститељских школа.

УЖАС У ХЈУСТОНУ, НАУЧНИЦИ У ШОКУ: Ураган ХАРВИ СЕ „ГРЕШКОМ“ ВРАЋА према Мексичком заливу?!

Председник је, одговарајући на питања новинара, да је срећан јер је имао част да присуствује отварању Роштиљаде.

– Ово је најпосећенија туристичка манифестација у Србији. Овде тренутно има између 15 и 20.000 људи и зовем и људе из других градова да посете манифестацију, јер је атмосфера предивна, а Лесковац је све лепши и лепши – рекао је Вучић, додајући да ће се завршити и сага око колектора, да ће се урадити фасаде, те да ће у Лебану бити отворена фабрика.

Више инвеститора и радних места у будућности

– Данас је 17.000 незапослених у Лесковцу, а било је 23.000. Наравно да морамо још да радимо, али заједнички ћемо успети. Јужни крак ће допринети доласку инвеститора. Влада је досад много помагала и наставиће у будућности – рекао је председник

Он је рекао да ће фабрика у Лебану бити отворена за месец и по дана, а „отвориће се у простору који је некада личио на шталу, а сада ће то бити најмодернији простор“.

– То што нема председника који је толико посетио југ Србије колико сам ја. То много говори о односу према овом делу земље. Бићу поносан ако Макрон и Меркелова дођу да обиђу југ. То је од великог значаја за наше грађане – истакао је Вучић.

Србија неће поклекнути и попустити

Када је реч о хапшењу Богдана Митровића, којег је косовска полиција привела данас по повратку са храмовне славе у селу Мушутиште, Вучић је рекао да Србија није пронашла никакав показатељ да је он урадио било шта лоше, али постоје тајне оптужбе које постоје против Срба и политика која је усмерена против Србије.

– И када то отворено кажете, онда се дигну и почињу са нападом да рушимо мир и стабилност. Питам се да ли би неко био задовољнији када би Србија била слаба и на коленима. Међутим, такве морам да разочарам, јер ће Србија бити само снажнија.

Нажалост, то ће нам донети и више проблема, тераће нас да се стидимо себе, своје прошлости, иако ми имамо најмање разлога од свих земаља у региону да се тога стидимо. Ја ћу у четвртак ићи у Брисел да разговарам, а да ли ће тај разговор бити цивилизован, ја то не знам. У сваком случају, Србија неће поклекнути и попустити – рекао је Вучић.

Политика хапшења Митровића је политика којом се поручује „немој да обиђеш гробове својих и немој да си отишао да видиш своје огњиште“.

Очекујем реакцију запада на хапшење Митровића и изјаве хрватског министра

– Видећемо како ће запад реаговати на хапшење, као и на изјаву хрватског премијера. Одаловићу сам поручио да је требало да реагује оштрије, да их подсети на злочине које су чинили. Нажалост, просто воле да се иживљавају над Србима у свакој могућој прилици.

Нападају ме јер сам рекао деци да навијају за Звезду, а не за Динамо или Ријеку. Зар сам погрешио када сам рекао да је Црвена звезда већи клуб од ова два? Нисам! Напали су ме и зато што сам им рекао да ће добити књиге, јер читају ћирилично писмо. То је изгледа мој највећи злочин – рекао је председник.

Вучић о кампањи против њега: Лудило нема границе

Председник је вечерас оцени да они који воде кампању против њега и његове породице „немају границе“ и поновио да не жели да се његове фотографије постављају у објекте Војске Србије, што је предложио министар одбране Александар Вулин.

На питање да се наставља кампања вређања председника и његове породице и констатацију новинарке да је јасно да су у питању његови политички противници, Вучић је рекао да „лудило нема границе“.

– Они ваљда полазе од себе, знају шта би они радили, знају како су рекетирали и како су крали, они полазе од тога да би то и неки други радили- рекао је Вучић

НОВИ СКАНДАЛ ТРЕСЕ БИХ: Борац из Бањалуке ће бити кажњен због пуштања песме „Марш на Дрину““!

Он их је оптужио да су то радили од почетка и да је „све једна лаж сустизала другу“.

– Прво су причали да ми је брат купио (ресторан) Франш, па се испоставило да су лагали, па како је рекетирао неког Чакања, кога никада у животу није видео, што је рекао и тај човек и неки други“, рекао је Вучић поводом оптужби да је његов брат рекетирао угледног суботичког бизнисмена и власника ресторана „Бош“ Лајоша Чакања.

Председник је подсетио да чак и када је његов брат пребијен, „поједини медији су, уз подршку појединих политичара, правили криминалца од жртве“. Он закључује да је то зато што не могу да га победе.

– И као што сам вам рекао и обећао, никада ме неће победити, сам ћу да одем- рекао је Вучић.

Осврнуо се и на прашину која се подигла због иницијативе Вулина да се његове фотографије постављају у објекте Војске Србије.

– Ја их не желим и нисам желео, једино мојих фотографија нема ни у Председништву ни у ДКП-овима (дипломатско-конзуларним представништвима), као што је било свих других, а тад им те нису сметале. Али да не брину, мени сметају више него што сметају овим душебрижницима- констатовао је председник Вучић.

 

Извор: Informer.rs / Pink.rs