Србија

ВУЛИН: Ниједан авион из суседства не би могао да угрози ваздушни простор Србије!

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Министар одбране Србије Александар Вулин оценио је данас у Новом Саду да ни један авион или хеликоптер из суседства не би могао да угрози ваздушни простор Србије.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је претходно присуствовао ненајављеној провери борбене спремности система за противваздухопловна дејства Војске Србије, у касарни „Југовићево“ у Новом Саду.

Реч је о ненајављеном обиласку и провери једне од батерија 240. самоходног ракетног дивизиона Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, саопштило је Министарство одбране Србије.

После провере, Вулин је истакао да, у оквиру редовних активности, Војска Србије свакодневно, 24 часа, 365 дана у години обезбедјује наш ваздушни простор, наводи се у саопштењу.

– Ниједан непријављени прелет, ниједан авион, ниједан хеликоптер, ништа што би угрозило наш ваздушни простор, данас није уочено, а и да јесте уочено, било би лоцирано и оборено. Ни један ловац, ниједан хеликоптер из суседства не би могао да угрози наш простор – рекао је он.

 ОПЕТ НЕШТО СМЕРА: Ердоган ПОСЛАО војну помоћ својим милитантима на север Сирије

Вулин је изразио задовљство останем у тој јединици додавши да је техника у потпуности исправна а да су људи спремни.

– Од максималних 15 минута, данас су посели положај и били спремни за дејство за девет минута. Веома сам задовољан, али свакако морамо да радимо на побољшању њихових услова – рекао је он.

Вулин је обишао јутрос и уверио се у спремност снага и на аеродрому „Батајница“ крај Београда.

 

Извор: Tanjug / Informer.rs