Србија

Вулин обећао повећање плате војницима: Ко не храни своју војску, храниће туђу

Вулин је на РТС, одговарајући на питање да ли ће то што је успорен привредни раст због временских прилика утицати на повећање плате у војсци, рекао да Србија хоће успешну, опремљену и задовољну војску

Министар одбране Алексанадр Вулин изјавио је данас да ће бити најављеног повећања плата у војсци, истичући да „ко не храни своју војску, храниће туђу“, а да Срби никада нису хранили туђу војску.

Вулин је на РТС, одговарајући на питање да ли ће то што је успорен привредни раст због временских прилика утицати на повећање плате у војсци, рекао да Србија хоће успешну, опремљену и задовољну војску.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Никада плате у војсци неће бити као инжењера у цивилству. Међутим, читава наша држава цени то што сте обукли униформу, због тога војници имају бенефицирани радни стаж, увећање када иду у пензију, јер када почне да гори Кладово или поплаве у Обреновцу, нико не пита колико ће војник остати – рекао је министар.

– Зато га ми чувамо, уосталом ко не храни своји војску, храниће туђу, а Срби никада нису хранили туђу војску – закључио је он.

 

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug