Србија

ВУЛИН: Зашто је Мекалистер позвао Јеремића, а није Шешеља – ИЗГЛЕДА ЈЕ КРИТЕРИЈУМ МРЖЊА ПРЕМА ВУЧИЋУ!

Министар одбране и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да му нису јасни критеријуми по којима су лидери опозиције позивани на састанак са известиоцем Европског парламента Дејвидом Мекалистером, с обзиром да је, на пример, позван Вук Јеремић, који није у парламенту, а није позван Војислав Шешељ, као шеф парламентзарне опозиционе странке

Мекалистер може да се састане са ким хоће и на то има право, али су нејасни критеријуми на основу којих су поједини лидери опозиције позвани на састанак с њим – рекао је Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је за тв Пинк рекао да би волео да зна на основу чега се одређује дефиниција опозиције и запитао зашто се позива неко ко није у парламенту, попут Вука Јеремића, а не и радикали, који су парламентарна опозициона странка:

– Или је једина разлика колико мрзиш Вучића. Ако га мрзиш јако, онда си опозиција и зваћемо те на састанке и ако ниси парламентаран, а ако га не мрзиш баш јако, онда ћемо сачекати да видимо како ћеш се поправити – указао је Вулин.
Вулин је рекао и да није сигуран да се тако може понашати у неким другим земљама.

– Не бих допустио себи да се понашам у некој другој земљи како неки покушавају овде – рекао је он.
Додаје и да ако неко са стране треба да дође да уједини опозицију, нека то и учини, јер је изгледа једина тема да ли ће бити једна опозициона листа или не.

– Немојте да оклевате, све се договорите, ионако немате идеолошких разлика. Свеједно вам, јер је Вучић једина политика. Чуди ме да странци то морају да раде – рекао је Вулин.

Очекује, каже, да ће Мекалистер представницима опозиције објаснити да се мирна предаја власти дешава после избора, а не на улицама, и да ће им објаснити и да у Европи постоје одређена правила која обесхрабрују насиље у политици.

 

 

Извор: Tanjug