Издвајамо Србија

ЗУКОРЛИЋ ПУЦА ВИСОКО: Бивши муфтија жели да буде градоначелник Београда – Јанковић је неозбиљан лик

Бивши муфтија би да води Београд!

Бивши муфтија би да води Београд! Муамер Зукорлић, лидер БДЗ-а и народни посланик, озбиљно размишља да се кандидује на изборима за градоначелника српске престонице, сазнаје „Ало!”. Према речима нашег добро обавештеног извора, Зукорлић је и више него уверен да би добио подршку Београђана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Познато је да је он веома амбициозан и самоуверен. Ово није неочекивано, јер се Зукорлић још док је био муфтија кандидовао за председника Србије. Уколико се упусти у ову трку, сигурно ће јој озбиљно приступити, као и самој кампањи, у коју је спреман да уложи доста труда и средстава – казао је наш извор.

Сам Зукорлић јуче је био веома тајанствен када смо га питали да ли ће ући у трку за градоначелника Београда, наводећи да се његова странка припрема за изборе у престоници Србије.

– Ми се озбиљно спремамо за изборе у Београду. Имамо добре шансе да добијемо значајан број гласова. Активно радимо на формирању одбора у Београду и осталим активностима за изборну кампању. Имамо изузетно много људи који нам се јављају и који су заинтересовани да се ангажују у нашој политичкој опцији. Оно што је интересантно јесте да је структура тих људи етнички врло разнолика – казао је он за „Ало!”.

На питање да ли то значи да не рачуна само на гласове муслимана он одговара:

– Наравно да не, јер је мој политички програм универзалан и једнако користи и муслиманима, и православцима, и свима осталима. Моја очекивања нису базирана само на жељи и проценама, ја имам потврду да имам своје бирачко тело у Београду јер сам 2012. године као председнички кандиат на подручју Београда добио око 10.000 гласова, и то без икакве инфраструктуре и политичких активности. Сада очекујем да ћемо ући у градску скупштину и бити конструктивни актери политике – истакао је Зукорлић, који је уверен да потенцијална кандидатура неће засметати његовим коалиционим партнерима из Владе.

– Не видим разлог због којег моја политичка активност може сметати било коме, а поготово онима са којима сам тренутно у партнерским односима. Са друге стране, моје бирачко тело је аутентично и ја не нападам ничије бирачко тело – навео је он и додао да је Београду, Санџаку и Србији народу и друштву у целини потребан човек у пуном смислу те речи.

Јанковић је неозбиљан лик!

Мумаер Зукорлић је за „Ало!” прокоментарисао и како би поступио уколико би лидер ПСГ-а Саша Јанковић покушао да га врбује, као што је то покушавао са Драганом Ђиласом и Александром Шапићем.

„Јанковић је неозбиљан лик. Недорастао је ономе у чему се нашао. Мислим да су га убедили у оно што није и да себе гледа у погрешном огледалу. Он је чиновнички профил који може да обавља само чиновнички посао. Нема ниједну особину лидера, нема харизму, нити елементарну способности да води комплексан систем, ма који то систем био”, истакао је лидер БДЗ-а.

Оснивачка скупштина у престоници

У Београду је крајем маја одржана оснивачка скупштина удружења „За помирење”, које је окупило представнике интелектуалног, политичког и јавног живота из целе Србије. Kако је саопштено, Удружење ће радити на формирању локалних огранака у свим срединама у Србији. Оснивачкој скупштини председавао је председник Одбора за образовање Народне скупштине Србије Муамер Зукорлић, а међу оснивачима има представника бошњачког, српског, албанског и румунског народа

 

Извор: Ало – Јелена Ђондовић