Издвајамо Србија

БОГОЉУБ КАРИЋ: Ја сам српски Трамп, хоћу да будем премијер Србије!

Бизнисмен Богољуб Карић изјавио је да има амбиције да буде премијер, али да о тим својим амбицијама није разговарао са председником Србије Александром Вучићем

-Моје су амбиције да будем премијер. И радићу на томе да будем- рекао је Карић за “Блиц”. Он је, ипак, додао да не планира да на тој функцији замени Ану Брнабић.

– Стрпљив сам, за мене има времена- сматра Карић.

Упитан да ли је те амбиције и планове поделио са Вучићем, рекао је да није, нити га је, као је нагласио, Вучић питао, нити има разлога да му то прича.

“Он је презаузет човек, води Србију”, рекао је Карић.

Осврнуо се и на београдске изборе наводећи да, уколико буде позван, његов Покрет снага Србије бити са СНС, на чијој је листи, али тврди да постоје људи који говоре да је ПС С велика сметња СНС и да им мале партије праве огромну штету.

– Мислим да греше. Зато смо спремни да сами изађемо на изборе. Никад нисмо тражили функције на власти, интересује нас да дамо допринос развоју Београда. Можемо од Београда да направимо економско чудо! Ево, гарантујемо четири мијарде евра инвестиције за четири године– рекао је Карић.

Додао је да, међутим, “апсолутно није заинтересован” за место градоначелника и да ће ПС С имати кандидата, као и остале партије на листи, али да ће СНС имати крајњу реч.

На питање хоће ли отворити телевизију, Карић је рекао да телевизија већ иде као “БК носталгија” и да чекају да добију од РРА националну фракфенцију, али тврди да одређени представници западних земаља замерају што БК ТВ има везе са Русијом, те да га не би зачудило да им не дозволе да је отворе.

Како је претходно рекао за Н1, није у свађи с Вучићем због ПКБ, додавши да то предузеће не жели да купи ван правила тржишне утакмице.

Карић признаје да је заинтересован за ПКБ, али да није водио разговоре о томе ни са ким из власти.

– Што бих био љут на Вучића, нисам чуо, не знам што се наљутио. Он или ја? Ко сам ја да се љутим на председника Вучића, ко? Грађанин Србије Богољуб Карић са добрим намерама да се љути на шефа државе? Па ја сам последњи цовек који сме да помисли да се љути на председника, а не да се стварно љути. То је незамисливо– каже Карић за Н1.

Како каже, част му је да се види са Вучићем, али нема такве прилике.

На питање да ли је то због тендера за ПКБ, како су помињали медији, Карић одговара да то нема “никакве везе”.

– То су дечје приче. Ја сам озбиљан човек, имам 63 године, ја сам српски Трамп, па нисам ја дете са улице па да купим фабрику за три долара, или да желим да ми власт поклони нешто. Нисам ја из такве породице. Ја нисам ништа приватизовао у овој земљи, све смо из темеља направили сами своје- рекао је Карић.

 

Извор: Танјуг / Блиц

БОНУС ВИДЕО

loading...
Loading...