Издвајамо Србија

Вулину прети казна затвора од пет година!

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је данас да против министра Александра Вулина није поднета кривична пријава већ да им је само достављен извештај Агенције за борбу против корупције.

“Самим тим, није ни могла да буде одбачена кривична пријава која није поднета”, навели су у Тужилаштву за Н1 на питање зашто су Првом основном тужилаштву проследили само део пријаве који се односи на то да ли је министар Вулин стан пријавио Агенцији за борбу против корупције или не, а не и део који се односи на порекло новца.

Како су навели, након пријема извештаја Агенције и извештаја МУП-а Србије, Тужилаштво за организовани криминал није нашло да постоји основ сумње да се у радњама Александра Вулина стичу битни елементи кривичних дела организованог криминала као ни кривичних дела против службене дужности.

Додају да је тада целокупни Извештај достављен Првом основном јавном тужилаштву у Београду на даље поступање како би се испитало да ли се у радњама Александра Вулина евентуално стичу битни елементи кривичног дела непријављивање имовине или давања лажних података о имовини из члана 72. Закона о Агенцији за борбу против корупције.

Тај члан закона гласи: “Функционер који не пријави имовину Агенцији или даје лажне податке о имовини у намери да прикрије подартке о имовини, казниће се затвором од шест месеци до пет година”.

„Поступајући по наведеном извештају, ово Тужилаштво је нашло да нема места кривичном гоњењу пријављеног Александра Вулина, због кривичног дела из члана 72. Закона о Агенцији за борбу против корупције. Такође Вас обавештавамо да је питање порекла новца функционера Александра Вулина у надлежности Тужилаштва за организовани криминал, те да се за сва Ваша питања можете обратити том тужилаштву“, саопштило је раније Прво основно тужилаштво.

Агенција за борбу против корупције је, у току провере имовине министра Александра Вулина, утврдила да није јасно из којих средстава и на који начин је платио стан од 107 метара квадратних у Београду, због чега је сачинила извештај и проследила га Тужилаштву за организовани криминал.

 

Извор: Н1

loading...
Loading...