Свет

ГАДАФИЈЕВА ЋЕРКА СПРЕМА РЕВОЛУЦИЈУ: Открила шта јој је отац говорио о Србима, али и како планира да га ОСВЕТИ!

Ћерка легендарног владара Либије Муамера ел Гадафила искрено говори о револуцији и животу у Либији, присећајући се како јој је отац говорио о Југославили.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Отац је увек похвално говорио о Југославији и целом региону, а нарочито Србији. Мислим да нас веже та антиглобалистичка и слободарска идеја. Мислим да ви можете разумети „нашу причу“ јер сте исто или готово слично доживели двадесетак година раније. Срби су се показали као крајње лојални и одани пријатељи – почиње причу Ајша Гадафи, ћерка легендарног владара Либије.

ЈУЖНА КОРЕЈА ШАЉЕ ОДРЕД СМРТИ ДА УБИЈЕ КИМА НАКОН ПРЕТЊЕ: Ако УН и САД пооштре санкције СРАВНИЋЕМО ВАС!

Хоће да спаси народ од беде и пропадања

Она каже да су многима засметале пророчке реченице њеног оца о муслиманима који ће прогутати Европу. Она међутим прати очеве стопе и најављује револуцију која ће спасти народ Либије од беде и пропадања.

– У нашем народу постоји изрека да је човек који може све добити само онај који је све изгубио, а то сам ја. И зато сам спремна да станем на чело борбе за слободу, сигурна да ћемо у годинама пред нама добити и победити. Морамо јер је правда на нашој страни – каже она.

Српкиња пријатељица до краја

– Наша кућна пријатељица је била Драгана, медицинска сестра из Србије, која је уз нас остала готово до краја. Тачније, уз мене. Када су почели немири, отац је свим странцима у његовом окружењу понудио новац, и то добар, у знак захвалности и безбедан пут до домовине. Многи су прихватили понуду, додуше кроз сузе. Она није. Ја ту лојалност нисам и нећу никада заборавити.

Ајша додаје да је окупила више стотина војних лица, интелектуалаца, цењених и поштених људи лојалних тестаменту њеног оца, који су спремни како каже да кад дође време покрену талас промена.

– Видећета када дође тај дан никада нећемо без права и редакао бесна псета развлачити и убијати људе по улицама. Ми смо уназад веровали у право и правду, тако ћемо се и понашати и поступити чак и према нашим душманима.

У Либији влада хаос

Говорећи о тренутној ситуацији у њеној држави Ајша открива да у Либији влада Хаос.

– Убија се на улицама, пљачка, силује, отима… нема безбедности, нема мира. Држава више не псотоји, чак ни вештачки. Од друштва у коме није било гладних, незапослених и од једног тако хуманог амбијента, стигли смо до анархије. Ћерка чувеног владара додаје да је народ бесан, али да нема око чега, али ни око кога да се окупи.

БИВШИ СЛОБИН ТЕЛОХРАНИТЕЉ ЗАПАЊИО ДОС-овце: Слобу су у ноћи хапшења покушали да убију „жути“, ми смо га спасили!

– Да, позивам на оружани устанак јер други пут и други начин да се нешто промени не постоји. Оно што смо оружјем и новцем изгубили, оружјем и срцем ћемо повратити. И спремна сам. Решена и одлучена да станем на чело те слободарске колоне по било коју цену. Мој отац је имао план како Африка треба да изгледа до 2020. године и хуманистички веровао у то. То је био пројекат за Нобелову награду. Имао је план да Африка до 2020. године буде раме уз раме са Европом, а тај план некима није одговарао – објашњава она.

О атентату њеног оца

На питање шта је био разлог атентата, Ајша одговара да такав човек квари њихов поредак, јер су сматрали да у таквом поретку само њихов народ може да живи. Ипак, каже, преварили су се. Отац ју је учио да прашта, буде милостива и блага, али је то неће натерати да опрости онима који су јефтино продали оно што је скупо стварао.

– Надам се да медији неће писати само о мојим речима данас, већ више о мојим делима сутра, а биће их. Дугујем то оцу и дугујем то Либији.

 

Извор: Srbija Danas