loading...
Србија

ДАЧИЋ ПОВОДОМ 17 ГОДИНА ОД ПАДА МИЛОШЕВИЋА: Слобу су убили у Хагу, имам доказе!

Лидер СПС каже да су Милошевића отровали лековима и да ће предложити адвокатима породице да нешто предузму

Слободан Милошевић је изгубио изборе 24. септембра 2000, на власт је дошао ДОС, а 17 година након избора који су били прекретница у историји Србије, Ивица Дачић, лидер СПС за Курир, тврди да је време показало да му ДОС није био ни до колена, да је Милошевић 11. марта 2006. убијен у Хагу и да ће то и доказати и осветити га!

У разговору за Курир Дачић прво инсистира да Милошевић тада није ни изгубио изборе.
– Ту је важно рећи да он није изгубио на изборима, јер Коштуница није имао више од 50 одсто, већ је после 5. октобра изборна комисија под притиском поништила изборе на Косову. Коштуница је тако добио једва нешто преко 50 одсто. Једноставно, они нису хтели или смели у други круг. То је била унапред смишљена акција. Да ли би Слоба изгубио у другом кругу, остаје питање, али у првом сигурно није изгубио. Нека народ данас сам оцени те догађаје – каже Дачић.

ВЛАДИМИР МАРЈАНОВИЋ ИМАО УЛОГУ „ЧИСТАЧА“?! Отерао са насипа људе који су тражили Јелену!

Велика превара

Председник СПС и шеф дипломатије наводи да је сада јасно да Србију нису нападали због Слободана Милошевића, те да се показало да је цела та фама око њега била превара.
– Мислим да је сада јасно, да и поред грешака које је правио, Милошевић није био разлог зашто нападају Србију, зато што исте теме и притиске имамо и данас. Али тада се створило такво мишљење да је потребно само скинути Милошевића и све ће бити супер. Показало се да је то била велика превара, пропуштена прилика за напредак Србије и изневерена очекивања стотина хиљада људи који су у то веровали – наводи лидер СПС и додаје:
– Показало се после свега да му досовци нису били ни до колена.

Он још истиче да ће трагедија – изручење Милошевића Хагу, и то на Видовдан, остати убележена у српској историји, као и да је суђење Милошевићу пред Трибуналом у ствари било суђење целом српском народу.
– Велика је трагедија што је председник једне земље изручен Хашком трибуналу, и то на Видовдан. То ће остати забележено у нашој историји. Није трагедија што је пао, то је можда и корисно, али његово суђење је било суђење Србији и српском народу. И нису могли да га осуде. То је најважније. Зато су га и убили погрешним лековима, за шта постоје докази – тврди Дачић.

На питање да ли може да се тражи правда пред међународним институцијама, пошто већ тврди да има доказе да је Милошевић убијен, његов наследник на челу странке каже:

Криза у земљи

– Сад је касно, али можда би требало… Али не власт, него правни заступници Милошевића. Говорио сам то више пута, али поставићу то питање адвокатима да видимо шта може да се уради.

ШОК! ХИТЛЕРОВЦИ УШЛИ У ПАРЛАМЕНТ НЕМАЧКЕ! Пред Меркеловом немогућа мисија – МОРА ДА ЗАУСТАВИ НЕОНАЦИСТЕ!

Подсетимо, након председничких избора (упоредо били одржани и парламентарни и локални) и победе опозиције, дотад владајући СПС и Слободан Милошевић нису желели да прихвате пораз, што је резултирало постизборном кризом у земљи.

ДОС нудио Слоби да га склони у Русију

Дачић тврди и да су досовци, пошто су освојили власт 2000, нудили Милошевићу, кога су сматрали симболом општег страдања земље, да оде у Русију.
– Досовци су му нудили да оде у Русију, али он није хтео, није хтео да бежи из земље – открио је лидер СПС.

 

Извор: Kurir.rs

loading...