Издвајамо Спорт

КЕЛН ДРХТИ ПРЕД ДЕЛИЈАМА, ПОЛИЦИЈА ОБЈАВИЛА ПИСМО НА СРПСКОМ: У пет тачака су саопштили шта их чека у Немачкој!

Све су мере предузете пред меч који су многи навијачи дуго чекали

Полиција града Келна већ је предузела ригорозне мере и брине о сваком детаљу, па је чак и спонзорисала једну објаву на Фејсбуку за подручје Србије како би се навијачи Црвене звезде информисали пред долазак на гостовање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црвена звезда ће гостовати Немцима у четвртак од 19 часова у 2. колу Лиге Европе, а полиција страхује од великих нереда и навијачких туча.

– Драги фудбалски навијачи, полиција Келна има задатак да осигура безбедност свих учесника и посетилаца. Подржите нас и будите добри домаћини и гости, нека ваш сусрет протекне уз поштовање. Као полицијске снаге, ми не разликујемо мирне и насилне навијаче, боримо се против сваког ко покрене иницијативу да врши агресију или прави нереде, на стадиону или у граду. Подржите нас и допринесите безбедности – наводи се у почетку саопштења које могу директно видети многи корисници Фејсбука у Србији, чак уз прилог у ПДФ формату на српском.

 

Саопштено је да су карте распродате и да ће бити доступна градска линија за превоз, затим и да неће бити точења алкохола на стадиону. Очекује се гужва у саобраћају и зато се препоручује градски превоз, уз молбу да се раније дође на стадион, ком се неће прилазити без показивања карте.

ПОНАШАЊЕ ГЛЕДАЛАЦА

– Помози да фудбал учинимо атрактивнијим. Преузми свој део одговорности као гледалац, придржавај се правила стадиона и инструкција полиције. Ко год то не уради, суочиће се са законом.

РАСИЗАМ И КСЕНОФОБИЈА

– Придружи нам се у борби против расизма и ксенофобије. Добро се осврните око себе и будите активни у борби против овога, јер и то подлеже мерама полиције.

КОРИШЋЕЊЕ ПИРОТЕХНИКЕ

– На јавним манифестацијама је забрањено паљење пиротехничких средстава. Пиротехника може да узрокује најтеже телесне повреде. Обратите се циљано лицима која се не држе закона. Тако помажете спашавању живота и здравља. Ношење и паљење пиротехничких средстава кривично се гони и може поред казне да доведе до забране уласка на стадион на целом савезном подручју.

ПРИСТУПАЧНОСТ ПОЛИЦИЈЕ

– Полиција ће бити на прилазима стадиону у појачаном саставу. Ако имате проблеме или питања, молимо вас да контактирате полицајце, у случају ургентног случаја, позовите 110.

СЛУЖБА ЈАВНОГ РЕДА

Служба јавног реда клуба 1. Келн је на стадиону и директним околним површинама одговорна за безбедност и ток утакмице без проблема. Припадници службе имају домаће право. Они смеју да забране лицима приступ или одстране лица са стадиона. Припадници службе смеју да задрже лице које је сумњиво за кривично дело до доласка полиције. Следите упуте Службе безбедности како би се обезбедио ток манифестације без проблема.

– На дан утакмице за навијаче је од 8.00 на располагању паркинг стадиона „П4“. Јавни саобраћај (КВБ-трамвај линија број 1 води Вас у центар града и касније поновно на паркинг. Карте су распродате! Молимо да кренете према стадиону само ако имате важећу улазницу. На стадиону је забрањен алкохол. На стадиону нема могућности да гледате директан пренос утакмице или купите алкохол – закључује се у саопштењу.

 

Извор: Телеграф.рс