loading...
Србија

ЛИДЕР РАДИКАЛА БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ Шешељ: Вучићу, реши се ћурке!

Вођа Српске радикалне странке Војислав Шешељ је, као и увек, без длаке на језику открио да ли ће ићи у Хаг на изрицање пресуде, као и да ли стварно верује у Лазареву клетву, коју често помиње.

У медијима се појавила информација да сте пре неколико дана позвани из Хага да одете тамо на изрицање пресуде, које је заказано баш на дан Света три јерарха, крсну славу СРС-а.

– Мени није послат никакав позив. А да ли планирају да ми шаљу, то њих треба питати.

А шта бисте радили кад би вас ипак позвали?

– Ништа, ја сам завршио са Хашким трибуналом. Ја сам победио, нисам тражио да ме пусте, нисам никакве услове прихватао, они су мене избацили. Држали су ме 12 година, нису успели ништа да ми докажу и то је за мене завршена ствар. Ако они одлуче да ме враћају, то се мене ништа не тиче, притисак ће ићи према Вучићу и његовом режиму. А да ли ће они попустити, то њих треба питати. Ја нећу ни мртав пристати да идем, сигурно, мораће да воде судски поступак.

Како вам се чини Дачићев предлог о разграничењу Косова?

– То није Дачићев предлог, о томе се 20 година води расправа, то је први пласирао Добрица Ћосић. Ја сам увек био против тога. Ми српски радикали сматрамо да нема потребе да делимо оно што је у целини наше. Мора Косово потпуно да се врати у састав Србије, под нашу контролу, па онда да расправљамо о аутономним правима Албанаца.

Какву будућност предвиђате Томином Савету за сарадњу са Кином и Русијом?

– То је најобичнија глупост, само троши велике паре из буџетске резерве. То треба укинути и распршити, шта може он ту да ради? Он прича да има пријатеље неке, само не знам какве, он је у очима Кинеза и Руса био битан док је био председник, а сада је људска олупина и ништа више. Не знам како је Вучић исто тако дозволио да Николић остане у председничкој резиденцији. Требало га је као кофер одатле избацити када сам није то урадио чим је предао дужност.

Драгица се више нигде не појављује. Да ли вам недостаје?

– Па шта ће више, пресушили јој извори новца. Нико више не разбацује паре на њих. Она ни раније није представљала ништа, прва дама у нашем систему не постоји, то је глупост.

Јесте ли спремни за београдске изборе? Изашли сте са кандидатом Миљаном Дамјановићем поприлично рано…

– Ми се спремамо непрекидно и током лета смо имали активности које води наш градски одбор, а на јесен ћемо се сви из руководства странке укључити и учинићемо све што је у нашој моћи да постигнемо добар резултат.

Зашто сте искључиви у ставу да никада не улазите у коалицију? Можда бисте боље прошли на тај начин…

– Бесмислено је ићи у предизборне коалиције. То је код нас доведено до апсурда. Демократска странка се поцепала у 20 малих странака, о онда праве коалицију, то је лудило. Ако заслужујемо цензус, народ ће нам дати довољно гласова за цензус, а ако не заслужимо поверење, ко нам је крив.

А ако се Ђилас укључи у трку на београдским изборима?

– Он може да освоји одређени проценат гласова, тешко ми је да проценим колико. Био је у повољној ситуацији када се повукао, нису се медији расписивали о њему. Био је заштићен и то му је ветар у леђа за почетак, али питање је како би прошао на изборима и под којом би фирмом ишао. Не може освојити власт, али можда дође до цензуса.

Зорана Михајловић вам је посебно инспиративна, често твитујете о њој?

– Она је смишљено хтела да изазове инцидент са Кинезима да би покварила српско-кинеске односе. Она има налог, раније је кварила српско-руске односе. Отишла је на градилиште на Преображење и наравно кога да заткне када су Кинези ангажовали подизвођаче Србе, који не раде на тај празник, зато није било Кинеза. Вучић је ту морао да се извињава после и вади ситуацију, па је повео ћурку Зорану, па је тамо била бесна као бесна хијена, камера је хватала како реагује кад види Вучића и кинеског амбасадора, само што није режала.

Када коначно идете код Колинде, толико дуго то најваљујете, а никако да одете?

– Врло ускоро. Када Вучић крене, идем и ја, па да видимо коме ће Колинда већу пажњу да посвети. Када се ја појавим, њој Вучић неће пасти на памет.

Младића ће да осуде, па да га пусте да умре

Јесте ли се чули са Ратком Младићем у скорије време? Његово здравље је, каже породица, озбиљно угрожено?

– Нисам се одавно чуо. Он је у Хаг дошао тешко болестан, ниједан други суд не би пристао да му суди, он није могао ни да прати процес. По мојој процени, они су замислили да њега осуде за геноцид којег није било на доживотну робију, а онда да га пусте да неколико дана после тога умре јер њима више није битно. Они ће га пустити да умре као Толимир након пресуде.

Тадића је стигла Лазарева клетва, он је заразан

Рекли сте једном да ће онога ко изда Косово стићи Лазарева клетва. Да ли ви стварно верујете у то?

– Мислим да је та Лазарева клетва изузетно озбиљна ствар. Многи то потцењују зато што још има много трагова комунистичког духа у нашем народу. Најбољи вам је пример Борис Тадић. Он је испоручио Хагу Жупљањина, Караџића, Хаџића, Младића и на њега је пало страшно проклетство. Ја се искрено бојим тога, никада се са њим не бих руковао, нити бих волео да седим у његовој близини. Он је опасан и за своје најближе и за околину.

Пишем књигу „У Сребреници се није догодио геноцид”

Јесте ли ви ишли негде на одмор? Како сте провели лето?

– Нигде нисам ишао, цело лето сам провео у свом дворишту. Имам породични базен, који сам мало користио. Сваки дан сам радио на књизи „У Сребреници се није догодио геноцид”. Планирао сам да изађе у септембру прошле године, али нисам успео да је завршим.

Генерално, ваша свака књига је веома „обимна“, јесте ли сигурни да их неко чита од корице до корице?

– Сигуран сам да неко чита, озбиљне књиге се пишу за озбиљне читаоце. Није ово забава. Нажалост, таквих читалаца има све мање, јер се тираж научних књига у нашој земљи свео на 300 до 500 комада, ретко која има тираж од 1.000 примерака.

 

Извор: alo.rs

 

БОНУС ВИДЕО: