Издвајамо Свет

ЛУДИЛО! АМЕРИКАНЦИ ШОКИРАЛИ ЗАХАРОВУ: САД захтевају да им Русија прода „затворене“ дипломатске објекте?!

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Стејт департмент очекује да руска дипломатска имовина која се налази у елитним подручјима Сан Француска и Вашингтона буде продата САД, саопштила је телевизији „Русија 1“ званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Рећи ћу сензационалну ствар. Не можете да поверује у то. Званично, преко линије Стејт департмента су нам директно рекли шта очекују — да продамо те објекте америчкој држави“, рекла је она.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Они очекују од нас да продамо те објекте америчкој држави. Сада ћемо да направимо галерију фотографија тих објеката како би се разумело о чему се ради — то није једнособни стан у дивљини. Они су у центру града и у Вашингтону и у Сан Француску. Објекти, повезани са такозваним ’летњиковцима‘, најелитнија су места и зато је тамо било интересантно организовати догађаје“, рекла је Захарова.

Она је додала да питање доношења реципрочних мера на акције САД није тема данашњег дана.

Захарова је казала да су америчке специјалне службе намеравале да траже експлозивне направе у руским дипломатским објектима у САД.

Замислите, Американци кажу да су тражили експлозив

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да су америчке обавештајне агенције, приликом претреса у руским дипломатским представништвима у САД — тражиле експлозив.

„Иначе, да ли знате шта су они тражили — барем су нам тако рекли пре претреса? Нећете веровати — тражили су експлозив“, рекла је Захарова.

Подсетимо, САД су у суботу преузеле контролу над три дипломатска објекта Русије на америчком тлу — зградом генералног конзулата у Сан Франциску и седиштима трговинских мисија у Вашингтону и Њујорку.

 

Извор: rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО