Србија

Михајловић: Црква да не врши притисак на Вучића

Фото: Јутјуб

У тим разговорима очекујем да ће Српска православна црква, као вековни чувар нашег народа и културе на Косову бити добар партнер и да ће својим утицајем истински помоћи у успостављању нове врсте дијалога између Срба и Албанаца, рекла је потпредседница Владе Зорана Михајловић.

 

Loading...

Потпредседница Владе Зорана Михајловић изјавила ја данас да очекује да Српска православна црква буде партнер током унутрашњег дијалога о Косову, као и да пре почетка разговора не врши притисак на председника Србије Александра Вучића.

МАЈКА ИВАНЕ БОДРОЖИЋ: Заташкали су убиство моје Иве, жена Жељка Митровића претила мојој ћерки!

Она је изразила очекивање да ће нова фаза дијалога о Косову, током које ће председник Вучић разговарати са свим најзначајнијим институцијама и појединцима, донети једну нову политику, пише у саопштењу Кабинета потпредседнице Владе.

– У тим разговорима очекујем да ће Српска православна црква, као вековни чувар нашег народа и културе на Косову бити добар партнер и да ће својим утицајем истински помоћи у успостављању нове врсте дијалога између Срба и Албанаца. Очекујем и да не врше притисак пре почетка разговора о Косову на председника Србије Александра Вучића, истиче се у саопштењу.

НОВИ УДАР ЗАПАДА! У Бриселу се спрема страшна уцена: СРБИЈА У ОКТОБРУ ДА УВЕДЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ!?!

Михајловићева је додала да су све досадашње политике довеле до тога да је Косово све даље од Србије.

– Зато нам је потребна нова, мудра и рационална политика коју ће спроводити председник Србије Александар Вучић и Влада Србије, истакла је она.

У саопштењу се напомиње да је Србији потребна нова политика која за циљ има бољи живот наших сународника на Косову, политику заштите наше културне и верске баштине, очување економских интереса и помирења са албанским народом.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug

Loading...
loading...
loading...