Србија

Михајловић: Црква да не врши притисак на Вучића

Фото: Јутјуб

У тим разговорима очекујем да ће Српска православна црква, као вековни чувар нашег народа и културе на Косову бити добар партнер и да ће својим утицајем истински помоћи у успостављању нове врсте дијалога између Срба и Албанаца, рекла је потпредседница Владе Зорана Михајловић.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потпредседница Владе Зорана Михајловић изјавила ја данас да очекује да Српска православна црква буде партнер током унутрашњег дијалога о Косову, као и да пре почетка разговора не врши притисак на председника Србије Александра Вучића.

МАЈКА ИВАНЕ БОДРОЖИЋ: Заташкали су убиство моје Иве, жена Жељка Митровића претила мојој ћерки!

Она је изразила очекивање да ће нова фаза дијалога о Косову, током које ће председник Вучић разговарати са свим најзначајнијим институцијама и појединцима, донети једну нову политику, пише у саопштењу Кабинета потпредседнице Владе.

– У тим разговорима очекујем да ће Српска православна црква, као вековни чувар нашег народа и културе на Косову бити добар партнер и да ће својим утицајем истински помоћи у успостављању нове врсте дијалога између Срба и Албанаца. Очекујем и да не врше притисак пре почетка разговора о Косову на председника Србије Александра Вучића, истиче се у саопштењу.

НОВИ УДАР ЗАПАДА! У Бриселу се спрема страшна уцена: СРБИЈА У ОКТОБРУ ДА УВЕДЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ!?!

Михајловићева је додала да су све досадашње политике довеле до тога да је Косово све даље од Србије.

– Зато нам је потребна нова, мудра и рационална политика коју ће спроводити председник Србије Александар Вучић и Влада Србије, истакла је она.

У саопштењу се напомиње да је Србији потребна нова политика која за циљ има бољи живот наших сународника на Косову, политику заштите наше културне и верске баштине, очување економских интереса и помирења са албанским народом.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug