Издвајамо Србија

МОРИНА У ПАНИЦИ: РАМА МОЉИМ ТЕ, НЕ ДАЈ МЕ СРБИЈИ, ПЛАШИМ СЕ! Скупо ће га коштати дрон и застава Велике Албаније!

Исмаил Морина (Фото: Јутјуб)

Албанац Исмаил Морина, који коначном и извршном пресудом хрватских правосудних органа, треба да буде изручен Србији, тражио је од албанске владе да то спречи јер се плаши да у Београду неће имати постено суђење

Србија Морину потражује зато што је управљао дроном током утакмице Албанија – Србија октобра 2014. године, који је носио заставу „велике Албаније“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Претходно је и албански председник Иљир Мета покушао у Тирани да убеди хрватску амбасадорку Сању Бојас Јурагу да Загреб не изручи Исмаила Морине Србији
Морина се албанској влади обратио отвореним писмом, које је пренео албански портал Балкан.веб.
Морина у писму инсистира да је налог за хапшење који је издала Србија политички мотивисан, те да је зато и тражио политички азил у Хрватској како би избегао изручење.

Претходно је и албански председник Иљир Мета разговарао у Тирани са хрватском амбасадорком Сањом Бојас Јурагом о одлуци Врховног суда Хрватске да одобри изручење Исмаила Морине Србији

Мета је хрватској амбасадорки „пренео сумње да ће Морина у Србији имати објективно и фер суђење“, наводећи да је сусрет председника Албаније и Сање Бојас Јураге био први потез Тиране после одлуке Врховног суда Хрватске.

Српска министарка правде Нела Кубуровић поручила је да нису тачне спекулације које су кружиле медијима да суђење албанском држављанину Исмаилу Морини неће бити фер или да неће имати адекватне услове у притвору.

Он се налази у притвору у Хрватској од јуна месеца, а његову жалбу одбио је Врховни суд Хрватске, а о томе када ће бити изручен одлучиће министар правде Хрватске.

 

Извор: Тањуг/Информер.рс