Свет

НОВИ ШОК ЗА СРПСКУ ВЛАСТ! Сарадник Клинтонове тражи казну за Србију због бизарног разлога

Амерички конгресмен Елиот Енгел затражио је од Европске уније да под хитно суспендује преговоре са Србијом, и то зато што бившој председници лажне државе Косово Атифети Јахјаги нисмо дозволили да усред Београда прича о томе како су Срби током рата организовано силовали Албанке!

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Енгел, иначе члан Комитета за спољне послове Представничког дома Конгреса из редова демократа и блиски сарадник Хилари Клинтон, оценио је да је то доказ да српске власти „нису спремне да се суоче са својим злочинима из прошлости“!?!

Нисте спремни за ЕУ

У писму високој представници ЕУ за спољну политику и безбедност, Федерики Могерини, Енгел је поручио да због тога Србија једноставно није спремна за Унију.

РИЗИКОВАЛИ СУ СВОЈЕ ЖИВОТЕ ДА БИ СНИМИЛИ ТАЈНУ ОБЛАСТ 51: Невиђени снимци најчуваније америчке војне базе!

„У потпуности поштујем процес придруживања земаља које желе да постану чланице ЕУ, као и критичне одлуке које ви и ваше колеге притом морате да доносите. Нажалост, морам да вас замолим да озбиљно размотрите суспендовање процеса придруживања Србије у овом тренутку. Србија избегава дискусије и прихватање одговорности за ратне злочине. То представља веома озбиљан проблем и, уколико се то не реши, може резултирати понављањем понашања из прошлости.

Искрено, Београд једноставно није спреман да приступи ЕУ уколико у потпуности не прихвати прошлост и уколико не буде одговорности за ратне злочине“, навео је Енгел, који је познат као дугогодишњи албански лобиста.

Суочавање са злочинима

Елиот Енгел у писму високој представници ЕУ Федерики Могерини поручио да Србија није спремна да се суочи са својим ратним злочинима.

Имају јасан циљ

И док нико од званичника није јуче коментарисао ову најновију америчку провокацију, каријерни дипломата Зоран Миливојевић објашњава за Информер да у Конгресу постоји озбиљна струја која подржава косовске Албанце, баш као и крајем деведесетих.

Постоји евидентна и синхронизована акција да се по сваку цену испослује нова озбиљна оптужба против Србије. Циљ јесте да се опструише дијалог Београда и Приштине, али и да се Србија по сваку цену натера на признање Косова, као услов даљих европских интеграција. Јасно је да ОВК структура има подршку у високим круговима у САД – каже Миливојевић.

 

Извор: Informer.rs

 

Бонус видео: